Ballina Shëndeti Këshilla Jeni me nerva? Me këto tri mënyra të thjeshta do të qetësoheni

Jeni me nerva? Me këto tri mënyra të thjeshta do të qetësoheni

Kjo u ndodh të gjithëve: ka raste kur ndiejmë se jemi jashtë vetvetes dhe nuk mund të kontrollojmë nervat.

Sidoqoftë, qëllimi është të përpiqemi të qetësojmë nervat dhe të menaxhojmë zemërimin tonë në mënyrë që të mos themi ose të bëjmë gjëra për të cilat më vonë do të pendohemi.

Shikoni më poshtë tre mënyra të thjeshta për t’ju ndihmuar të qetësoheni menjëherë:

Pini çaj
Çaji jeshil ka një aminoacid të quajtur ‘l-theanine’, i cili mund të ndihmojë në uljen e stresit dhe ankthit. Provoni të pini një filxhan gjatë stresit intensiv ose nervozizmit.

Luaj muzikë relaksuese
Një gjë është e sigurt! Se kënga juaj e preferuar mund t’ju relaksojë. Vendoseni poshtë ose lartë dhe brenda pak minutash do të ndiheni shumë më mirë

Keni një mendim pozitiv
Kur diçka ju ka mërzitur ose irrituar shumë, mendoni pozitivisht. Filloni të mendoni për diçka të bukur, relaksuese dhe të qetë. Diçka që të bën të buzëqeshësh. Vendosni mendjen tuaj të punojë pozitivisht dhe brenda një kohe të shkurtër nervat do të jenë qetësuar.