Ballina Aktualitet Lajme Klithma për ndihmë e familjes Shabani nga Ferizaj (VIDEO) (FOTO)

Klithma për ndihmë e familjes Shabani nga Ferizaj (VIDEO) (FOTO)

Në Xhaminë e Madhe në Ferizaj ka nisur aksioni për të ndihmuar familjen Shabani. Një e pjesë e mjeteve janë mbledhur dhe tani duhen edhe mjete të tjera që familjes t`i sigurohet një kulm mbi kokë.

Imami i Xhamisë së Madhe, Mustafa Ahmeti deklaron për Tetova News:

“Ne si këshill i Xhamisë së Madhe këtu në Ferizaj, duke pasur parasysh hallin e Maksut Shabanit, i cili është njëherit edhe xhemat i kësaj xhamie, kemi marrë një iniciativë për ta bërë me strehim familjen e Maksut Shabanit, e cila është katër anëtarëshe.

Maksuti ka një hall të rëndë, jeton këtu në shtëpinë e pensionistëve në Ferizaj. Për momentin ka dhe një vendim që duhet ta lëshojë sa më parë. Kushtet për jetesë nuk plotësojnë asnjeë element dhe asnjë kusht, janë shumë të vështira. është e tmerrshme ku jeton familja e Maksut shabanit, në një dhomë i kryen të gjitha nevojat personale që i nevojiten familjes.

Atë e ka dhomë të fjetjes, atë e ka kuzhinë. Madje nëpërmjet të dhomës ku jeton ka qasje edhe një familje tjetër, e cila kalon nëpër dhomën e tij për të hyrë në banesën e tyre.Unë apeloj te të gjithë njerëzit e vullnetit të mirë, të cilët kanë mundësi t`i ndihmojnë Maksut Shabanit, sepse ne jemi të porositur edhe në aspektin fetar, por ndjenjën e humanizmit e kemi edhe në traditën tonë kombëtare.

Për momentin inciativa jonë me xhematin e Xhamisë së Madhe, që ne i kemi paralajmëruar, ka arritur deri në 40 përqind. Na duhet edhe një ndihmë, përafërsisht edhe nja 20 mijë euro, për ta bë familjen e Maksutit me një banesë që do të plotësojë nevojat e saj”.

Në vazhdim keni bisedën me kryefamiljarin Maksut Shabani dhe pamje nga dhoma ku jeton kjo familje. Të gjithë ata që duan të ndihmojnë mund të drejtohen te Xhamia e Madhe në Ferizaj, ku xhemat i rregullt është edhe Maksut Shabani. /TetovaNews

Artikulli paraprakTusk në Sofje: Evropa, ose lojtar kryesor ose peng
Artikulli tjetërZuckerberg paraqitet para Parlamentit Evropian