Ballina Aktualitet Lajme Kuvend, kalojnë ligjet për reformat në gjyqësor

Kuvend, kalojnë ligjet për reformat në gjyqësor

Kuvendi miratoi ndryshimet ligjore në Ligjin për Gjykatat dhe Këshillin Gjyqësor. Me këto ndryshime, përveç masave disiplinore ndaj gjykatësve, hiqet edhe e drejta e votës për kryetarin e Gjykatës Supreme në Këshillin Gjyqësor. Propozimet për të cilat nevojiteshin 2/3 e votave u mbështetën edhe nga opozita, kështu që pro këtyre ndryshimeve ligjore votuan gjithsejtë 86 deputet.

Është mirë që opozita dha kontributin e saj konstruktiv. Se ligjet do të ishin një hiç nëse miratoheshin pa opozitën, këtë po e pranojmë si afirmim të opozitës, megjithatë, krenarinë lëreni anësh. Ne si shumicë e mbështesim punën dhe mënyrën e punës si kanë funksionuar grupet e punës – deklaroi Tomisllav Tuntev, deputet i LSDM-së.

VMRO-DPMNE-ja kërkoi në rend të ditës të vendoset edhe ndryshimet për Ligjin për akcizat, por kjo u hodh hodhi poshtë nga shumica parlamentare.

Të vendoset në rend dite edhe propozimi për ndryshime në Ligjin për akcizat dhe të miratohet me procedurë të shpejtë. Këtë e them sepse ka indikacione serioze të cilët dëshmojnë se ky ligj është në dëm të qytetarëve, ndikon në biznes, në prodhimin industrial, transport dhe çmimet në tregun e vogël – Dragan Danev, deputet i VMRO-DPMNE-së.

Shumica miratoi edhe ndryshimet në Ligjin për arsimin e lartë. Propozimi nuk u mbështet nga opozita pasi që sipas tyre drafti është formuluar njëanshëm dhe nuk është pranuar asnjë nga 18 amendamentet e tyre. Me ndryshimet në Ligjin për arsimin e lartë parashikohet rritja e autonomisë së universiteteve, reformimi i parlamentit studentor dhe decentralizimi i menaxhmentit të universitetit. Shumica në fillim të seancës kishte probleme me formimin e kuorumit. Pas dështimit të parë, shumica bëri kuorum falë dy deputetëve të Partisë Socialiste./am/

Artikulli paraprakEl Pais e vendos në ballinë Haradinajn flirtues: Në Spanjë e kalova muajin e mjaltit
Artikulli tjetërIzrael-Iran, paralajmërohet përplasja ushtarake në Siri