Ballina Aktualitet Lajme Mançevski: Të depolitizohet administrata (VIDEO)

Mançevski: Të depolitizohet administrata (VIDEO)

Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë dhe Ministri për Shoqëri të informatikës Damjan Mançevski, kanë marrë pjesë në hapjen e konferencës me temë “Menaxhimi me sektorin publik, sfidat dhe perspektivat”, që organizohet nga ana e fakultetit të shkencave shoqërore bashkohore në bashkëpunim me Insitutin Maks
van der Shtul”, në kuadër të Universitetit të Evropës Juglindore në Tetovë.

Sipas ministrit Mançevski, riorganizimi i administratës publike është proces që rrjedhë gjithnjë me qëllim që të sigurohen shërbime më efikase, më të thjeshta dhe më të lira për qytetarët. “Për këtë qëllim është bërë strategjia e re për reformat ë administratës publike në të cilën adresohen një numër i madh i problemeve për të cilat flasin qytetarët.Ajo për kerë të parë deri më tani është në një plan konkret aksionar, indikatorë përmes të cilët do të mund që të ndiqet se sa është përmbushur, si dhe sigurim të buxhetit edhe përmes burimeve të brendshme por edhe me ndihmë nga jashtë.

Në Maqedoni ne edhe deri më tani kemi pasur shumë strategji për reforma në administratën publike, por këto strategji kanë mbetur vetëm shkronja në letër, pa një plan konkret aksionar, indikacione si dhe financime të pasigurta. Tani çdo institucion e din se çfarë duhet të bëj tha Mançevski. Fjalë rasti përpara të pranishmëve në këtë konferencë mbajti edhe rektori i UEJL- së si Zamir Dika si dhe Kryetari i kuvendit Talat Xhaferi theksoi se arritja e prioriteteve strategjike për antarësim të plote në Bashkimin Evropian dhe NATO nënkupton reforma në shoqërinë që përfshinë edhe administratën publike.

Tonikisht Zamir Dika Rektor Talat Xhaferi Kryetar i Kuvendit
Para të pranishmëve me fjalë rasti është paraqitur edhe ambasadori i Sllovenisë në Maqedoni Milan Jazbec përfaqësues të OSBE-së si dhe profesor Universitarë pjesëmarrës në këtë konferencë ndërkombëtare pubimet e së cilës do të zgjasin deri
nesër kur edhe do të publikohen rezultatet të arriturat nga kjo konferencë./TV KOHA/

Artikulli paraprakShkup, në një vend 2 shkolla dhe dy bastore
Artikulli tjetërAksion për dhurimin e gjakut në Komunën e Zhelinës (VIDEO)