Ballina Aktualitet Kosovë Tre kosovarë në garën ndërkombëtare “Big Data and Analytics EdCon” në Kinë

Tre kosovarë në garën ndërkombëtare “Big Data and Analytics EdCon” në Kinë

Taulant Mehmeti, Muhamed Retokoceri dhe Hakan Shehu, kanë filluar garën ndërkombëtare “Big Data dhe Analytics – 6th Annual Big Data and Analytics EdCon”, e cila po mbahet në Shangai të Kinës.

Kjo garë ka për qëllim krijimin e zgjidhjeve inovative dhe analitike, duke përdorur teknikat më të reja dhe platformat inteligjente.

Studentët e UBT-se, nën mentorimin e ligjëruesit, Artan Salihu, po prezantojnë projektin me temën “Roli i kultivimit të blegtorisë në ndryshimet klimatike globale”.

Për realizimin e këtij projekti janë përdorë teknikat më të fundit nga Data Science dhe AI, për të studiuar trendët dhe ndikimin e kultivimit të bagëtisë në emetimin e gazrave ndotës për ambientin. Ata kanë bërë krahasimin e ndikimit të këtij sektori me sektorët tjerë, si: energjia dhe transporti.

Përkrahje dhe kontribut të madh për këtë projekt kanë dhënë edhe rektori i UBT-së, prof. dr Edmond Hajrizi dhe dr. Murthy Rallapalli.

Artikulli paraprakHelmimet, podujevasit gati ta padisin Serbinë (VIDEO)
Artikulli tjetërTakohen Veseli e Ahmeti, flasin për zhvillimet aktuale në Kosovë e Maqedoni