Ballina Argëtim Showbiz Eliza Hoxha “provokon” serbët (VIDEO)

Eliza Hoxha “provokon” serbët (VIDEO)

Eliza Hoxha, është kthyer në provokatore. Policia serbe ndaloi tri foto të saj të periudhës së para luftës në Kosovë. Është rritur në kohën e protestave dhe si artiste shumë dimensionale vazhdon të protestojë.

Në kryeqytetin serb ndjehet e lirë dhe lojën me simbolet në art e sheh të pakufijshme. Fotot kishin flamuj, atë shqiptar dhe atë të Kosovës.

Gjenerata e saj ka luftuar për hapësirë në shprehje dhe liri. Dekada më vonë ajo lidhjet i sheh si ekzistuese dhe të rëndësishme sado të vogla të jenë. Urat e reja janë më të sinqerta se sa ato politike.

Kufijve të politikës, Eliza nuk u frikësohet dhe thotë se ka nevojë për të parë njëri-tjetrin në art pa e harruar origjinën dhe të shkuarën, por liria e secilit është objektivi i pafund.

Artikulli paraprakNë Shkup sot protesta e madhe e opozitës
Artikulli tjetërStudiuesit në konferencë ndërkombëtare për rregullat e pikësimit