Ballina Aktualitet Lajme Komuna e Zhelinës: shkarkimi i u.d drejtor në Sh.F. ‘’Luigj Gurakuqi’’ vendim...

Komuna e Zhelinës: shkarkimi i u.d drejtor në Sh.F. ‘’Luigj Gurakuqi’’ vendim kundërligjor

Komuna e Zhelinës ankohet se vendimi i Ministrisë së Arsimit me të cilin është shkarkuar ushtruesi i detyrës drejtor në shkollën “Luigj Gurakuqi” është jo i drejtë dhe kundërligjor.

“Me këtë vendim tuajin e keni nënçmuar tërë Zhelinën dhe verdiktin e këtyre qytetarëve të cilët vendosin për udhëheqësit e shkollat komunale dhe institucionet e tjera. Po ashtu jua bëjmë me dije se ne si komunë, nuk mundemi të lejojmë që dikush të dëmtojë procesin edukativo-arsimor e sidomos nxënësit tanë. Kjo shkollë sapo filloi të lulzojë me projekte të një pas njëshme, u fatkeqësisht e penguat një progres kaq të madh” reagon kjo komunë.

Gjithashtu, kjo komunë bën thirrje që Ministria e Arsimit të përkrahë komunën në përpjekjet për përimërismin e kushteve dhe cilësisë së arsimit, në profesionalizimin dhe departizimin e arsimit në komunë duke, siç thonë ata “mos e bërë arsimin vegël të politikës, por një prioritet që kërkon shumë punë dhe përkushtim.”/Portalb

@tn.lajmelokale
@tetovanews