Ballina Aktualitet Lajme Pribe: Në Maqedoni ka përparim, por duhet ende punë

Pribe: Në Maqedoni ka përparim, por duhet ende punë

Raporti i BE-së për përparimin e Maqedonisë tregon përparim të dukshëm në disa sfera, por ka edhe shumë sfera tjera ku duhet shumë të punohet, të realizohen reformat e nevojshme në procesin eurointegrues.

Në raportin padyshim që çështje thelbësore dhe prioritet është sundimi i së drejtës me gjitha aspektet, ka thënë Rajnhard Pribe i cili merr pjesë në konferencën ndërkombëtare për reforma dhe sistemin e sigurisë që mbahet në Ohër.

“Reformat në të cilat themi ne, njashtu edhe në raportin e BE-së, duhet të realizohen jo vetëm për përparimin e procesit eurointegtrues, por më shumë për vetë shtetet dhe qytetarët”, ka thënë Pribe.

@tn.lajmelokale
@tetovanews