Ballina Aktualitet Lajme SIGURIA NË KOMUNIKACION: MAQEDONIA NGEC NË KRAHASIM ME VENDET EVROPIANE

SIGURIA NË KOMUNIKACION: MAQEDONIA NGEC NË KRAHASIM ME VENDET EVROPIANE

Kompetenët paralajmërojnë programe preventive

Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski, në konferencën e sotme ndërkombëtare në temën “Siguria e rrugëve”, ka paralajmëruar formimin e institucionit të ri shtetëror për rritje të sigurisë në komunikacion.

Sugarevski theksoi se rezultatet e të dhënave flasin se në vendet e BE-së, nga aksidentet e komunikacionit ka 5.2 viktima në 100.000 banorë, dhe se tanimë është formuar grupi punues i cili deri në fund të vitit do të vijë deri në propozimin përfundimtar për formimin e Agjencisë për Menaxhim me Sigurinë në Komunikacion.

I shiquam të gjitha aspektet se edhe ata si institucione duhet të ndërmarrin diçka me qëllim që të ulim numrin e qytetarëve që humbin jetët e tyre. Dhe për këtë nga ana e ministrisë së Transportit dhe Lidhjes e pamë të nevojshme formimin e një agjencioni dhe një trupi ekzekutiv në qeverinë e RM-së që do të punoj për sigurin e rrugëve në Maqedoni. Kjo iniciativë ka kaluar në qeverinë e Maqedonisë, presim dikun në vjeshtë ky trup të jetë formuar.

Zv/ministri për punë të Brendshme Agim Nuhiu theksoi se kjo ministri eshte e orientuar qe te realizoje ne shkalle te konsiderueshme programin preventiv ne fushen e sigurise ne komunikacionin rrugor.

Për shoqërinë dhe për ministrinë tonë paraqet një sfidë për të pasur sukses në aktivitetet tona, kemi nevoj për koordinim dhe për respekt nga të gjitha kulturat për trajtim, për menaxhim dhe për sjellje nga të gjitha institucionet e autorizuara. Por edhe për të vepruar në lidhje me mënyrën dhe veprimet e të gjithë pjesëmarrësve në trafik. /Art Channel/

Artikulli paraprakShqipëri, Përqafime dhe lule për gjyqtaren që kaloi me sukses vetingun
Artikulli tjetërVIP-at që kanë vdekur në rrethana të çuditshme