Ballina Aktualitet Lajme Sot pritet vendimi i Këshillit të BE-së për fillim të negociatave për...

Sot pritet vendimi i Këshillit të BE-së për fillim të negociatave për Maqedoninë

Këshilli i Bashkimit Evropian (BE) për Punë të Përgjithshme në Luksenburg duhet të sjellë vendim pas rekomandimit të Komisionit Evropian për fillim të negociatave për Maqedoninë dhe Shqipërinë, transmeton Portalb.mk.

Përfaqësuesja e Lartë për Punë të Jashtme të BE-së, Federika Mogerini, dje, një ditë para takimi të ministrave të BE-së përsëri i ftoi liderët e vendeve anëtare që ta shpërblejnë Maqedoninë duke përmendur progresin që ka bërë si shtet si dhe ratifikimin e marrëveshjes me Greqinë.

“E dini se kemi rekomanduar hapje të negociatave me Shkupin dhe Tiranën, ky proces bazohet në merita, që do të thotë se kur ka avancim ai patjetër duhet të njihet, të inkurajohet dhe mbështetet. Shpresoj se vendet anëtare do ta sjellin vendimin e duhur”, ta Mogerini.