Ballina Aktualitet Lajme Vazhdon në Gjykatën Penale gjykimi për rastin “Tarifa”

Vazhdon në Gjykatën Penale gjykimi për rastin “Tarifa”

Në Gjykatën Penale vazhdon gjykimi për rastin “Tarifa”, lëndë e PSP-së, në të cilin të akuzuar janë ish-drejtori i përgjithshëm i SHA “ELEM” Dejan Boshkovski dhe dy persona tjerë.

Bëhet fjalë për akuzë për furnizim kundërligjor të sistemit të softuerit për nevojat e kompanisë shtetërore “Elektranat e Maqedonisë” që kushton rreth katër milion euro.

Sipas akuzës së PSP-së, të akuzuarit e kanë keqpërdorur pozitën dhe autorizimin zyrtar në procedurë për furnizim publik të softuerit – “ERP Sistem”. Të akuzuarit me mosrealizimin e detyrës zyrtare kanë mundësuar që personi juridik – konsorciumi, i cili më vonë e kishte fituar tenderin, të kualifikohet në fazën e dytë të negociatave gjatë furnizimit publik, edhe pse nuk kishte dorëzuar dokumentacion të kompletuar.

Artikulli paraprakKroacia nuk i lejon të kalojnë, policia qëllon ndaj furgonit me emigrantë
Artikulli tjetërEmri, Athina-Shkupit: Topi është në terrenin tuaj