Ballina Aktualitet Lajme MICKOSKI LËSHON TAKIMIN, KËRKON TAKIM VETËM ME 4 KRYETARË

MICKOSKI LËSHON TAKIMIN, KËRKON TAKIM VETËM ME 4 KRYETARË

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski ka lëshuar mbledhjen në kuadër të takimit të liderëve të thirrur nga kryeministri Zoran Zaev. Mickoski ka akuzuar se shumë liderë të partive tjera parlamentare janë anashkaluar nga ky takim. Ai gjithashtu ka kërkuar që Zaev të thëret takim tjetër, jo më vonë se të hënën në të cilin do të marrin pjesë vetëm katër liderë, dy nga pushteti dhe dy nga opozita.

“Vërtetë për ne nuk ishte i qartë kocepti se pse të gjitha partitë parlamentare nuk janë të përfaqësuara në këtë mbledhje. Morëm sqarim të cilin vërtetë nuk mundeshim ta pranojmë në stilin se si na u shpjegua. Gjithashtu si VMRO-DPMNE shprehëm paknaqësi serioze për sjelljen e papërgjegjshme të përfaqësuesve të Qeverisë por edhe të shumicës parlamentare kur gjatë ditës së djeshme në mënyrë të papërgjegjshme që nuk ka qenë praktik në jetën politike të Maqedonisë, që pa mbështetjen e opozitës të zgjidhet përbërja e KSHZ-së. Për këtë ne si VMRO-DPMNE shprehëm pakënaqësinë tonë dhe i treguam edhe arsyet tjera pse e lëshuam mbledhjen. I bëjmë thirrje kryeministrit Zoran Zaev që gjatë javës, jo më vonë se të hënën, të organizojë takim liderësh që nuk do të përbëhet nga më shumë se katër persona, siç ka qenë praktikë deri më sot. Pra lideri i partisë më të madhe në pushtet, lideri i partisë më të madhe shqiptare që është në koalicion qeveritar, lideri i partisë më të madhe opozitare dhe lideri i partisë më të madhe opozitare shqiptare”, deklaroi Mickoski.