Ballina Shëndeti Dëmin që alkooli ia ka shkaktuar mëlçisë mund ta zhbëjë kafja

Dëmin që alkooli ia ka shkaktuar mëlçisë mund ta zhbëjë kafja

Konsumimi i sasive më të mëdha të kafeve gjatë ditës mund të ndihmojë në reduktimin e një dëmi që i shkaktohet mëlçisë si pasojë e konsumimit të tepërt të ushqimit apo alkoolit.

Konsumimi i sasive më të mëdha të kafeve gjatë ditës mund të ndihmojë në reduktimin e një dëmi që i shkaktohet mëlçisë si pasojë e konsumimit të tepërt të ushqimit apo alkoolit.

Sipas hulumtuesëve që kanë analizuar të dhënat nga nëntë studime të mëhershme me një total të mbi 430,000 pjesëmarrësve dhe ka zbuluar se pirja e dy kafeve ekstra në ditë ndërlidhet me 44% rrezik më të ulët të zhvillimit të cerozës në mëlçi.

Gjithashtu autorët e studimit kanë theksuar faktin se ceroza mund të jetë fatale dhe kështu nuk ka shërim.

Prandaj është e rëndësishme që të zvogëlohet rreziku i zhvillimit të cerozës duke konsumuar më shumë kafe, pasi është pije e lirë, e shijshme dhe që ju jep energji.

Ceroza është një sëmundje e rrezikshme pasi vret më shumë se një milion njerëz çdo vit anë e mbanë botës.

Mirëpo ajo mund të shkaktohet nga infeksionet e hepatitit, konsumimi i tepërt i alkoolit, çrregullimet e imunitetit.