Ballina Aktualitet Filloi procedura për formimin e Agjencisë për cilësi në arsimin e lartë...

Filloi procedura për formimin e Agjencisë për cilësi në arsimin e lartë të Maqedonisë

Në seancën e 107-të të rregullt, Qeveria miratoi të dhënat për fillimin e procedurës për themelimin e Agjencisë për cilësi në arsimin e lartë.

Më së voni deri më 20 shkurt 2019, nga radhët e profesorëve në marrëdhëniet e punës të universiteteve publike, Komisioni për Emërime të Qeverisë duhet të emërojë gjashtë anëtarë në bordin e akreditimit dhe në Komisionin e vlerësimit për arsimin e lartë.

Nga numri i njëjtë i anëtarëve në të dyja bordet, deri në 20 të këtij muaji, duhet të emërohet edhe konferenca ndëruniversitare. Për më tepër, Qeveria i tregon konferencës ndëruniversitare që të zgjedhë një anëtar nga studentët e bordit të akreditimit dhe bordit të vlerësimit të arsimit të lartë. Një anëtar të bordeve kanë të drejtë të emërojnë ASHAM dhe Organizata e Punëdhënësve të Maqedonisë.

Artikulli paraprakHungaria ende në heshtje për ekstradimin e Gruevskit
Artikulli tjetërZeqie Neziri, studentja nga Gostivari që krenohet me flamurin shqiptar në Austri (Foto)