Ballina Suplement Dossier Historiku i formimit të UÇK-së (VIDEO)

Historiku i formimit të UÇK-së (VIDEO)

Demonstratat e vitit 1981 i qartësuan kërkesat e shqiptarëve për republikë të Kosovës në Jugosllavi.

Kjo shprehje e pakënaqësisë nuk e avancoi pozitën e tyre.

Për më tepër autoritetet jugosllave nisën masa më të ashpra represive ndaj shqiptarëve, derisa më 1989 lideri i komunistëve serb ua suprimoi edhe autonominë.

Zullumi i pushtetit në Beograd sa vinte e shtohej.

Klasa e re politike shqiptare që doli pas pluralizmit kishte vendosur të bëjë rezistencë paqësore.
Ndërkohë që në ish-republikat jugosllave, Slloveni, Kroaci dhe Bosnje e Hercegovinë, ishte ndezur lufta.

Kronikë e përgatitur nga Zija Miftari