Ballina Aktualitet Ja çfarë pyet profesoresha nga Shkupi, në lidhje me protestat e studentëve...

Ja çfarë pyet profesoresha nga Shkupi, në lidhje me protestat e studentëve shqiptarë

(Prof. dr. Mirjana Najçevska, profesoreshë në Universitetin e Shkupit, aktiviste dhe eksperte ndërkombëtare për të drejtat e njeriut)

„Studentët e universiteteve të tjera a mos u dhanë përkrahje kolegëve të tyre (studentëve të universiteteve shqiptare në Maqedoni)? Apo në Maqedoni secili kujdeset për çekmexhen (interesin) e vetë?
Më intereson, sa profesorë nga të gjithë universitetet u kanë dhënë përkrahje.
Apo profesorët e kanë identifikuar vetveten në llumin e korrupsionit kundër të cilit protestojnë studentët?
Më intereson, sa prindër u kanë dhënë përkrahje fëmijëve të tyre?
Apo, prindërit solidarizohen me llumin e korrupsionit kundër të cilit protestojnë fëmijët e tyre?
Јa, të pyes.“

Проф. д-р Мирјана Најчевска:

„Дали студентите од другите универзитети им дадоа поддршка на своите колеги?Или во Македонија секој за своето чекмеже си се грижи?
Ме интересира колку професори од сите универзитети им дадоа поддршка.
Или професорите се препознаа во корумпираниот џган против кој се бунат студентите?
Ме интересира колку родители им дадоа поддршка на своите деца?
Или, родителите се солидаризираат со корумпираниот џган против кој протестираат нивните деца?
Ете да прашам.“

(22.XII.2018)

Artikulli paraprakFOTO/ Ekspozohen në Lugano veprat e Ibrahim Kodrës
Artikulli tjetërU vihet dryni 9 bastoreve në Ferizaj (VIDEO)