Ballina Kultura Dossier NIJAZI HASANI nga Pallçishti i Poshtëm, njeriu që theu tabutë mbi shkollimin...

NIJAZI HASANI nga Pallçishti i Poshtëm, njeriu që theu tabutë mbi shkollimin e femrës në trevat tona

Nje shkrim shume interesant i viteve ‚‘70 e shkrauar ne forme interviste per z. Nijazi Hasani nga fshati Pallçisht i Poshtëm i cili ne ate kohe vendosi që vajzen e tij zonjën Sadife ta dergoje per mesime ne shkolle te mesme ne Tetove. Vetë titulli ne gazetë „ Njeriu me perparimtar i fshatit Pallcisht i Poshtem- Te lumte xha Nijazi „ tregon qarte se cfare sfide ka qene te shkollosh femijen femer ne ate kohe.

Perndryshe zonja Sadife ka qene ne ate kohe femra e pare nga fshati Pallcisht qe ka kryer shkollimin e mesem dhe nje kohe te gjate ka punuar si moter medicinale ne ambullanten e fshatit.

P.S. Nje detaj shume interesant eshte se artikullin ne gazete e ka shkruar DAUT GURRA një atdhetar i madh, poet, pedagog e arsimtar i lindur ne fshatin Reçicë e Madhe i cili nje kohë punoi si mesues edhe ne shkollen e fshatit Pallcisht.

PallçishtiOnline


@tn.lajmelokale
@tetovanews