Ballina Kuzhina Mozzarella made in Britain …ëndërron të rrëzojë nga froni rivalen italiane

Mozzarella made in Britain …ëndërron të rrëzojë nga froni rivalen italiane

Mozzarela e prodhuar në Britaninë e Madhe është gjithnjë e më shumë e pranishme në tryezat e britanikëve dhe shpreson të rrëzojë nga froni rivalen e saj italiane, duke përfituar nga një formë suporti që do t’i sjellë Brexit.

Rreth 2.000 kilometra nga Campania, në kodrinat e gjelbërta të Hampshire në Angli, disa dhjetëra buallica lënë ngadalë si pa qejf stallën ku qëndrojnë, mes fijëzave të kashtës të ngjitura pas thundrave. Është ora e mjeljes në fermën e Laverstoke park.

Qumështi i tyre i pasur me proteina dhe kalcium mblidhet dhe transformohet gjatë ditës në topa të bardhë të lezeçëm gati për t’u degustuar po atë mbrëmje.

‘’Dallimi me mozzarelën italiane ? E jona është më e mirë’’, shprehen me mburrje britanikët.

Ky ish-kampion i Formula 1 i fokusuar në fushën e bujqësisë dhe rritjen bio nisi prodhimin e mozzarelës së qumështit të buallicës dhjetë vite më parë me objektivin për të përftuar shijen më të mirë, pa bërë kompromise. Ai prodhon aktualisht 150 ton mozzarella bio në vit në fermën e tij prej 1 000 hektarë./atsh