Ballina Lifestyle Spray që po çudit Amerikën, mori leje tregtimi edhe në Evropë

Spray që po çudit Amerikën, mori leje tregtimi edhe në Evropë

Ju qëllon të blini gjatë javës banane, luleshtrydhe, mollë, domate dhe pasi jeni kthyer nga fundjava gjithçka është rrudhur ose akoma më keq ka filluar të myket? Nuk është një ndjenjë e bukur, dhe ndjesia që keni harxhuar para kot më së koti por edhe që keni shpërdoruar ushqimin bëhet e fortë.

Diçka e tillë tashmë mund të jetë një kujtim (i hidhur), sepse një kompani amerikane thotë se nga vetë perimet ka krijuar një produkt i cili premton që do të revolucionoi tregun ushqimor botëror.

Produkti, që quhet Apeel, prodhohet nga firma amerikane në formë pudre që më pas tretet dhe i hidhet frutave ose perimeve në formë spray. Kompania premton që me Apeel do te trefishohet koha e rezistencës ndaj oksidimit dhe mykut të këtyre produkteve.

Në BE, ku rreth 50% e ushqimit të prodhuar hidhet pikërisht për këto arsye, javën e kaluar Komisioni Evropian ka dhënë lejen Apeel për tregtimin e lëndës, që është e ligjshme tashmë edhe në SHBA, Kinë, Japoni dhe vende të tjera.

Në disa video të shpërndarë nga kompania, shihet një luleshtrydhe e spërkatur me Apeel që rri pothuajse e freskët pas një jave, ndërkohë që fruti pa të është tërësisht i mykur. Bananet mbeten të verdha edhe pas 15 ditësh, ashtu si të freskëta duken edhe domatet.

Kompania siguron që krijimi i tyre është 100% natyral, i ngrënshëm dhe se nuk paraqet asnjë problem, madje do të ulë sasinë pesticideve të përdorur, si dhe plastikën në ambalazhim.