Ballina Kultura Austriaku Peter Handke fiton çmimin Nobel në Letërsi: Është i famshëm si...

Austriaku Peter Handke fiton çmimin Nobel në Letërsi: Është i famshëm si kundërshtues i pavarësisë së Kosovës dhe adhurues i Milosheviqit

Autorja polake Olga Tokarczuk eshte fituese e çmimit Nobel ne letersi per vitin 2018 ndersa austriaku Peter Handke jane fitues te çmimit Nobel ne Letersi per vitin 2019.

Austriaku Peter Handke, njëri ndër kundërshtuesit e pavarësisë së Kosovës dhe solidarizues me serbët gjatë bombardimeve të NATO-s, është njëri nga dy fituesit e çmimit Nobel për Letërsi.