Ballina Aktualitet Maqedonia e Veriut në ditët në vijim do të goditet nga një...

Maqedonia e Veriut në ditët në vijim do të goditet nga një valë e ftohtë

Një valë e ftohtë do të godasë Maqedoninë.

Në vend nesër do të mbajë mot i qëndrueshëm me temperatura të ulëta në mëngjes. Gjatë ditës do të ketë një rritje graduale të vranësirave.Të dielën moti do të jetë me vranësira dhe me reshje lokale të shiut.

Ditën e hënë do të fryjë një erë e lehtë veriore, ndërsa do të ulen temperaturat ditore.

Nga e mërkura pritet që moti të jetë me shi, ndërsa në vendet malore do të bie borë./Telegrafi

Студен бран се поблиску до Македонија – очекувајте голем пад на температурите

Студениот воздушен бран полека но сигурно и се приближува на нашата територија и кај нас ќе стигне во недела, а најмногу ќе се почувстува од понеделник кон крајот на денот и во вечерните и ноќните часови, кога температурите на воздухот значително ќе опаднат а сево ова ќе биде проследено и со умерен до засилен ветер од северен правец, информира метеорологот Славчо Попоски.

За време на викендов исто така облачноста постепено ќе се зголемува, а од недела попладне ќе има услови за слаби локални врнежи од дож и снег на планините, во понеделник услови за провејување на снег ќе има и на повисоките места. За време на викендов максималните дневни температури на воздухот ќе се искачуваат во интервалот од 7 до 15 степени, додека наутро ќе биде студено со негативни температури на повеќе места.

На самиот почеток од следната недела максималните дневни температури ќе се искачуваат во интервалот од 4 до 13 степени во најтоплите предели од државава. мегутоа во понеделник попладне и навечер температурите позначително ќе опаднат со што особено студено утро ќе имаме во вторник со минимални температури кој ќе се спуштаат во интервалот од -11 до -3 степени.

@tn.lajmelokale
@tetovanews