Ballina Suplement Ekonomi Traktorët pa shoferë, ardhmëria në bujqësi (VIDEO)

Traktorët pa shoferë, ardhmëria në bujqësi (VIDEO)

Makinat elektrike dhe termocentralet e rinovueshme janë tërbuar brenda debatit për ndryshimin e klimës. Por në sektorin e bujqësisë, aktualisht po shikojmë shumë traktorë autonomë, robotë që shkelin arat duke kryer punë nga më të ndryshmet.

Argumenti i klimës për traktorët robotët është i thjeshtë, tha David Zilberman, një ekonomist bujqësor në Universitetin e Kalifornisë, Berkeley. Traktorët autonomë janë vetëm kapitulli i fundit në një kthesë shekullore nga puna e papaguar te makineritë.

Ana shkencore e teknologjisë së gjelbër bujqësore shihet lehtë. Robotët prototipë testohen në të gjithë botën.

Nëse ju pëlqejnë kamionët dhe automjetet autonome, do ta pëlqeni këtë koncept industrial traktor autonom nga CNH Industrial.