Ballina Top Lajm Video e rrallë/Program muzikor i vitit 1985, e publikuar nga faqja Fshati...

Video e rrallë/Program muzikor i vitit 1985, e publikuar nga faqja Fshati Reçicë e Madhe

Një video e rrallë është publikuar para disa orësh në faqen Fshati Reçicë e Madhe në facebook. Një program i ngjeshur me muzikë, humor i filmuar në vitin 1985, para 36 vitesh.

Materialet e filmuara në ato vite paraqesin vlerë të shtuar, për shkak se në ato vite kamerat kanë qenë të rralla në viset tona.Kjo video tregon edhe përpjekjet e shqipëtarëve të Maqedonisë për të ruajtur dhe kultivuar kulturën e tyre edhe në vite të errëta. Kujtojmë se bëhet fjalë për vitin 1985, 4 vjet pas demonstratave të vitit 1981 në Prishtinë dhe ato vite nuk ishin aq të mira as për shqiptarët e këtyre trevave. Edhe një shoqatë kulturore paraqiste rrezik për shtetin!/Tetova News

VIDEO: