Ballina Kronika KRONIKA E ZEZË e Tetovës dhe Gostivarit – Nëntor 2023

KRONIKA E ZEZË e Tetovës dhe Gostivarit – Nëntor 2023

Kronika 30 nëntor 2023

Njoftimet e policisë

Sot (30-nëntor) rreth orës 09:30 minuta, në SPB Tetovë është kryer bisedë zyrtare me 23-vjeçarin B.L. nga Reçica e Vogël e Tetovës i cili është personi i dytë i dyshuar për largimin e flamurit të kishës ortodokse maqedonase- Kryepeshkopata e Ohrit nga shtiza e manastirit “Shën Naumi i Ohrit-Mrekullibërësi” në Kodrën e Diellit dhe në vend të tij vendosjen e flamurit të Republikës së Shqipërisë. Pas zbardhjes dhe dokumentimit të rastit edhe kundër ti do të pasojnë parashtresë përkatëse.
……

Efektivët e policisë të SPB-Tetovë, dje (29-nëntor) rreth orës 15 në Lagjen Drenovec të Tetovës, kanë privuar nga liria 50-vjeçarin S.A. nga Tetova, për arsye se gjatë kontrollit të kryer ndaj tij tek ai është gjet dhe konfiskuar marihuanë. Pas dokumentimit të të plotë të çështjes kundër tij, do të përgaditet parashtresë e përshtatshme.
……

Mbrëmë (29-nëntor) rreth orës 22.00, në rrugën ,,Vëllezërit Milladinovi”, në oborrin e një shkolle fillore të Tetovës, efektivët e policisë të SPB-Tetovës kanë privuar nga liria K.E. (21), D.E.(21) dhe I.S.(21), që të tre nga Tetovëa, tek të cilët është gjet marihuanë. Ato janë mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës për zbardhjen dhe dokumentimin e çështjes dhe kundër tyre do të përgatitet parashtresë përkatëse.
……

Dje (29-nëntor) rreth orës 15:30 në stacionin policor të Tetovës janë paraqitur persona B.A. (48) dhe M.A. (53) të dy nga Llërca e Tetovës, të cilët ishin raportuar një ditë më parë nga 25-vjeçari N.A. nga Kalishti i Gostivarit, se rreth 20:30 në një sallë sportive në Tetovë, derisa ai po kryente detyrimet gazetareske me kolegen e tij, e kishin kërcënuar atë dhe se M.A. e kishte sulmuar fizikisht. Çështja është duke u pastruar dhe e dokumentuar.
……

Mbrëmë (30-nëntor), gjysmë ore pas mesnatës, efektivët e policisë të SPB Tetovë-Departamentit të punëve të brendshme Gostivar kanë privuar nga liria personin E.I.(20) nga një fshat i Gostivarit. Ai ishte raportuar nga babai i tij 50-vjeçar se pas një zënke të mëparshme të ndërsjellë verbale në shtëpinë e tyre familjare me një mjet të mprehtë kishte kërcënuar atë dhe vëllain e tij E.I. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Gostivarit për zbardhjen dhe dokumentimin e çështjes.
……

Një banore shtatëdhjetë e katër vjeçare e një fshati të Tetovës, dje (29-nëntor) në orën 13:00 në SPB-Tetovë ka raportuar se kishte qenë e sulmuar fizikisht në shtëpinë e tyre nga nusja e saj 39-vjeçare N.A. Çështja është duke u zbardhur dhe dokumentuar.
……

Tridhjetë e tre vjeçari I.D. nga Tetova, dje (29-nëntor) në orën 16:35 në SPB-Tetovë ka raportuar se kishte qenë i sulmuar fizikisht nga personi A.M. nga Zhelina e Tetovës, me të cilin ata ishin njohur për një kohë të gjatë dhe sulmit i kishin parapri më shumë zënka të ndërsjella verbale mes tyre. Në sulm, sipas raportit, A.M. kishte përdorë një mjet prej qelqi. Çështja është duke u pastruar dhe dokumentuar.

……

Dje (29-nëntor) në orën 21:30 në Spitalin Klinik të Tetovës është sjellë një i mitur nga Tetova me lëndime nga një mjet i mprehtë, të cilat në një lojën fëmijësh, sipas raportuar, në rrugën e ,,Ilindenit” në Tetovë, i kishte shkaktuar një i mitur tjetër, gjithashtu nga Tetova. Çështja është duke u pastruar dhe dokumentuar.

Kronika 29 nëntor 2023

Njoftimet e policisë

Efektivët e policisë të SPB-Tetovë, dje (28-nëntor) rreth orës 23:30, pas ndërmarrjes së masave operacionale, për vetëm dy orë, kanë identifikuar dhe privuar nga liria 33-vjeçarin J.A. nga Reçica e Vogël e Tetovës. Ai dyshohet se nga shtiza e manastirit “Shën Naumi” në Kodrën e Diellit gjatë ditës djeshme, derisa nuk kishte njeri në objektin fetar, ai kishte hequr flamurin e kishës Ortodokse Maqedonase-Arqipeshkopia e Ohrit dhe në vend të tij kishte vendosur flamurin e Republikës së Shqipërisë. Rasti është duke u pastruar dhe kundër J.A., i cili, gjatë largimit të flamurit të kishës, ishte bashkë me një person tjetër, do të pasojë parashtresë përkatëse.

VIDEO Bonus:

Dje (28 nëntor) rreth orës 13:45, në rrugën ,,103” në Tetovë, zyrtarë policorë të SPB-Tetovë kanë privuar nga liria 25-vjeçarin K.I. nga Piroku i Tetovës për shkak se gjatë kontrollit të kryer ndaj tij është gjetur dhe konfiskuar marihuanë. Ai është ndaluar në Stacionin Policor-Tetovë për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit, pas së cilës do të përgaditet parashtresë përkatëse.
……

Dje (28 nëntor) rreth orës 10:30 në rrugën ,,107” në Tetovë, zyrtarët policorë të SPB-Tetovë kanë privuar nga liria një të mitur nga Tetova, të cilit gjatë një kontrolli të kryer i është gjetur dhe konfiskuar marihuanë. Në të njëjtën kohë, është privuar nga liria edhe 23-vjeçari B.Sh. nga Tetova për shkak të dyshimit se edhe ai ishte i përfshirë në këtë rast. Të dy janë ndaluar në Stacionin Policor të Tetovës dhe kundër tyre do të përgaditet kallëzim përkatës.
…….

Dje (28 nëntor) rreth orës 19:50, zyrtarët policorë të SPB- Tetovë kanë ndaluar 29-vjeçarin Xh.I. nga Tetova, i cili ishte kapur duke kryer një vjedhje në bodrumin e një objekti banesor në Tetovë. Personit në fjalë i janë marrë disa mjete që i kishte përdorur për të kryer vjedhjen dhe kundër tij do të pasoj parashtresë përkatëse.
…….

Njëzet e gjashtë vjeçari V.N. nga Sllatina e Tetovës, në SPB Tetovë ka raportuar se dje (28-nëntor) rreth orës 11:20 në rrugën ,,Boris Kidrich” në Tetovë është sulmuar fizikisht nga A.H.(60) nga Tetova, me të cilin ka pasur një mosmarrëveshje ligjore për një kohë të gjatë. Rasti është duke u zbardhë dhe dokumentuar
…….

Njëzet e pesë vjeçari N.A. nga Kalishti i Gostivarit, mbrëmjen e djeshme (28-nëntor) në ora 22:00 në SPB-Tetovë ka raportuar se rreth orës 20:30 në një sallë sportive në Tetovë, derisa ishte duke kryer punë gazetareske së bashku me një person tjetër, M.A. nga Llërca e Tetovës e ka sulmuar fizikisht kurse dy persona të cilët ndodheshin në sallë e kanë kërcënuar. Po merren masa për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit.
…….

Pjestarë të policisë të SPB-Tetovë, dje (28 nëntor), rreth orës 20:10, kanë privuar nga liria 46-vjeçaren A.A. nga Bërvenica e Tetovës, të cilën paraprakisht e kishte raportuar 47-vjeçari I.B. nga Sllatina e Tetovës, se në Spitalin klinik të Tetovës, ku e njëjta ishte e punësuar, kishte inçizuar një video në mënyrë të paautorizuar bashkëshorten e tij e cila ishte e shtruar në njërin nga repartet. Pasi e ka regjistruar videon, të njëjtën ajo e kishte postuar në rrjetet sociale. Ajo është ndaluar në Stacionin Policor Tetovë për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit.
……

Njëzet e katër vjeçari A.N. nga Gostivari, mbrëmjen e djeshme (28-nëntor) në ora 22:30 në SPB-Tetovë ka raportuar se në një bastore sportive në rrugën “Vëllezërit Gjinovski” në Gostivar është sulmuar fizikisht nga një person të cilin e njihte. Rasti është duke u zbardhur dhe dokumentuar.
……

Pjestarët e policisë të SPB Tetovë–DPB Gostivar, dje (28-nëntor) në ora 19:00 kanë arrestuar personat P.L. (44), N.K.(40) nga Gostivari dhe P.P. (52) nga Skudrinja e Rekës së Poshtme për të cilët është raportuar se kanë shkelur rendin dhe qetësinë publike në një objekt hotelerik në rrugën ,,Svetozar Pepovski” në Gostivar duke u përleshur fizikisht me njëri-tjetrin. Të tre janë ndaluar në Stacionin Policor të Gostivarit dhe kundër tyre do të përgaditet parashtresë përkatëse.
…….

Dje (28-nëntor) rreth orës 20:30, zyrtarët policorë të SPB Tetovë-DPB Gostivar, kanë privuar nga liria një të mitur nga një fshat i Gostivarit, i cili paraprakisht ishte raportuar se kishte lënduar me një mjet të mprehtë babain e tij 46-vjeçar, i cili pak më parë kishte patur një debat verbal me bashkëshorten e tij 40-vjeçare, gjegjësishtë nënën e të miturit. Rasti është duke u zbardhur dhe dokumentuar.
……

Dje (28-nëntor) në ora 08:30 Sh.H.(65) nga Debreshji i Gostivarit, në SPB-Tetovë ka raportuar se është kafshuar nga një qen endacak në fshat.
……

Dje (28-nëntor) rreth orës 11:40 në një rrugë dheu para hyrjes për në fshatin Rogle në Tetovë, zyrtarët policorë të SPB-Tetovë kanë gjetur një automjet ,,Mercedes” të djegur plotësisht me targa të Shkupit. Është kryer inspektimi, kurse mjeti është marrë dhe do të kryhet ekspertizë.

Kronika 28 nëntor 2023

Njoftimet e policisë

Mbrëmë (28 nëntor), rreth orës 01:40, në rrugën “107” në Tetovë, zyrtarët policorë të SPB-Tetovë kanë ndaluar një të mitur nga Tetova për shkak se gjatë kontrollit të kryer ndaj tij është gjetur dhe konfiskuar marihuanë. Ai është ndaluar në Stacionin Policor Tetovë për zbardhjen dhe dokumentimin e plotë të rastit, pas së cilës ndaj tij do të vijojë kallëzim përkatës.
….

Zyrtarët policorë të SPB-Tetovë, dje (27 nëntor) rreth orës 18:00, në rrugën “Bllagoja Toska” në Tetovë, gjatë një kontrolli të kryer tek një i mitur nga Kopaçindolli i Tetovës, kanë gjetur dhe konfiskuar një thikë. Pas dokumentimit të rastit, ndaj të miturit do të përgaditet parashtresë përkatëse sipas nenit 80 të Ligjit për Armët.
….

Dje (27nëntor), në ora 16:10 në SPB-Tetovë është raportuar për zjarr në një shtëpi në rrugën “172” Reçicë të Vogël të Tetovës, në pronësi të 72-vjeçarit I.A. Nuk ka persona të lënduar, kurse zjarri është lokalizuar tërësishtë nga Ekipi teritorial i zjaarvikësve të Tetovës. Inspektimin në vendin e ngjarjesn e ka kryer ekipi i SPB-Tetovë.
…..

Dje (27 nëntor) nga ora 10 deri në ora 14 në zonën e Sektorit të Punëve të Brendshme në Tetovë është kryer kontroll aksion në komunikacion lidhur me përparësinë e kalimit, në të cilën janë konstatuar dhe sanksionuar gjithsej 8 kundërvajtje (TE-4 dhe GV-4). Numri më i madh i shkeljeve ka të bëjë me mosdhënjen e përparësisë së kalimit në rrugë me shenjë adekuate ndaj automjeteve që kanë pasur përparësi kalimi. Gjatë kontrollit, me parashtresa përkatëse janë rrumbullakosur edhe 18 lloje të tjera të kundërvajtjeve (TE-10 dhe GV-8), kryesisht për parkim të paligjshëm ose të gabuar, drejtimin të automjeteve pa kaluar provimin për patent shofer apo patentë të vlefshme për këtë, e kështu me radhë.

Kronika 27 nëntor 2023

Njoftimet e policisë

Njëzet e nëntë vjeçari N.D dhe 30 vjeçari V.T., të dy nga Saraqina e Tetovës, dje (26 nëntor) në ora 14:00 në SPB-Tetovë kanë raportuar se rreth orës 04:30 në një lokal në rrugën “Boris Kidriç” në Tetovë kanë qenë të sulmuar fizikisht nga H.M.(38) dhe M.N.(20) nga Tetova. Po merren masa për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit, pas së cilës ndaj të përfshirëve do të vijojnë parashtresë përkatëse.
……

Dje (26 nëntor), në ora 14:20, personi Z.K. (73) nga Vrapçishti i Gostivarit ka raportuar në SPB-Tetovë se është kafshuar nga një qen endacak derisa ishte duke ecur në një rrugë lokale të fshatit.
……

Punonjësit policorë të SPB-Tetovë, dje (26 nëntor) nga ora 10.00 deri në ora 16.00 kanë kryer aksion-kontrollues për shpejtësinë me të cilën lëvizin automjetet, në të cilin janë shqiptuar gjithsej 136 masa. Gjatë kontrollit janë zbuluar dhe sanksionuar 78 automjete, gjegjësisht drejtues mjetesh (TE-29 dhe GV-49) të cilët kanë tejkaluar shpejtësinë maksimale të lejuar jashtë vendbanimit. Katër prej tyre (TE-3 dhe GV-1) tejkaluan me më shumë se 70 kilometra në orë, 19 (TE-9 dhe GV-10) me 50 deri në 70 kilometra në orë e kështu me radhë. Përveç këtyre, janë sanksionuar edhe 29 drejtues mjetesh (TE-11 dhe GV-18) të cilët kanë tejkaluar shpejtësinë e përcaktuar në vendbanim, si dhe 7 lloje të tjera të kundërvajtjeve rrugore (TE-3 dhe GV-4), për të gjithë shkelësit janë përgaditur parashtresa përkatëse me gjoba nga 45 deri në 400 euro në kundërvlerë në denarë, varësisht nga madhësia e tejkalimit. Atyre që kanë tejkaluar me më shumë se 30, 50 dhe 70 kilometra në orë, brenda ose jashtë vendbanimit, do t’u rivokohet përkohësisht patentë shoferi nga tre muaj deri në një vit.
Sektori i Punëve të Brendshme-Tetovë edhe një herë apelon tek drejtuesit e mjeteve që shpejtësinë e tyre të lëvizjes ta përshtasin sipas kushteve të rrugës, sepse këto ditë në paradite dhe në mbrëmje rrugët janë të ngrira dhe të rrëshqitshme dhe për rrjedhojë rrezikohen për shpejtësi më të madhe dhe dalje jashtë rrugës.

Kronika 24 nëntor 2023

Njoftimet e policisë

Efektivët e policisë të SPB-Tetovë, dje (23 nëntor), rreth orës 14:35, në Bërvenicë të Tetovës, kanë privuar nga liria personin D.Q. (50) nga Bërvenica për arsye se gjatë kontrollit të kryer tek ai është gjetur dhe konfiskuar kokainë. Ai ëshë mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës dhe pas zbardhjes dhe dokumentimin e plotë të çështjes kundër tij do të përgatitet parashtresë përkatëse.
……

Mbrëmë (24 nëntor), dyzet minuta pas mesnatës, efektivët e policisë të SPB Tetovë-DPB Gostivar, kanë privuar nga liria 51-vjeçarin B.A. nga Gostivari. Më herët ai ishte raportuar nga partnerja jashtmartesore i tij 36-vjeçare se ai e kishte sulmuar atë fizikisht në apartamentin e saj në Gostivar. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Gostivarit dhe pasi të dokumentohet rasti kundër tij do të përgaditet parashtresë përkatëse.
……

Dje (23 nëntor), rreth orës 22:50, në Banjicë të Poshtme të Gostivarit, efektivët e policisë të SPB Tetovë-Departamentit të pubëve të brendshme Gostivar, kanë arrestuar 29-vjeçar Gj.Ç. nga Gostivari. Gjatë kontrollit të kryer ndaj tij dhe në automjetin “audi” me targa regjistrimi të sllovakisë të cilën Gj.Ç. edrejtonte është gjetë dhe konfiskuar marihuanë. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Gostivarit për zbardhjen dhe dokumentimin e çështjes.
……

Dje (24 nëntor) rreth orës 22.00, efektivët e policisë të SPB-Tetovë kanë privuar nga liria 23-vjeçarin S.D nga Tetova, i cili më parë ishte raportuar nga gruaja e tij 19-vjeçare se ai e kishte sulmuar fizikisht atë, por gjithashtu muajin e kaluar ai ishte përpjekuar që të kryente një sulm seksual ndaj motrës së saj të vogël. S.D. është mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës dhe pas zbardhjes dhe dokumentimit të plotë të rastit kundër tij do të përgatiten parashtresë e parashikuar me ligj.
……

Dyzet e tre vjeçari B.S. nga Kamnjani i Tetovës, dje (24 nëntor) në orën 20:30 në SPB-Tetovë ka raportuar se më datë 21 këtij muaji rreth mesditës, në daljen e shkollës, djali i tij i mitur ishte sulmuar fizikisht nga disa të mitur të tjerë. Sipas raportit, një nga sulmuesit në dorë kishte mbajtur një mjet të mprehtë. Janë ndërmarrë masat për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit.
…….

Pesëdhjetë e tre vjeçari E.P. nga Tetova, dje (23 nëntor) në orën 18:30 në SPB-Tetovë ka raportuar se në rrugën “Nikolla Parapunov” në Gostivar, ku punonte si shofer taksie ishte duke pritur pasagjer, është sulmuar fizikisht nga një person. Çështja është duke u pastruar dhe dokumentuar.

Sektori i punëve të brendshme-Tetovë ka kryer një
tjetër kontroll aksion gjatë ditës së djeshme (24 nëntor),
në të cilin janë zbuluar dhe sanksionuar 4 automjete
(GV) me defekte teknike, 2 prej të cilave kanë pasur
defekt në pajisjet drejtuese dhe 2 automjet kanë patur
frena me defekt. Krahas kësaj, 10 (Te) drejtues mjetesh
që kanë tejkaluar shpejtësinë maksimale të lejuar, 5
(TE) drejtues që kanë përdorur celular gjatë drejtimit të
mjetit, 1 që ka patë të vendosura folia të paçertifikuara
në mjet, 2 persona kanë drejtuar automjete pa kaluar
testin për patent shofer dhe 5 drejtues mjetesh që kanë
parkuar automjetet në mënyrë të paligjshme, pra
gabimisht dhe të cilët janë larguar nga “shërbimi
komunal i merimangës”. Për të gjithë vozitësit
kundërvajtës janë përgatitur parashtresa përkatëse dhe
do të përballen me gjobat e parapara dhe masat tjera të
parapara me Ligjin për Sigurinë në Komunikacionin
Rrugor dhe Ligjin për Automjete.
Përndryshe që nga fillimi i vitit deri në ditën e
sotme (24-nëntor), Stacioni Policor për Siguri në
Komunikacion rrugorë-Tetovë ka shqiptuar gjithsej 215
masa për parkim në zonën e udhëkryqeve dhe
rrethrrotullimeve, për drejtuesit e mjeteve që automjete e
tyre i kishin parkuar në kundërshtim me rregullat dhe
rregulloret e komunikacionit dhe të cilëve u janë
përgatitur parashtresa me gjobë prej 180 euro në
kundërvlerë në denarë.

Video bonus:

Kronika 24 nëntor 2023

Njoftimet e policisë

Kronika 23 nëntor 2023

Njoftimet e policisë

Efektivët e policisë të SPB-Tetovës, me urdhër të gjykatës, dje (22 nëntor) nga ora 12:30 deri në orën 14:00 kanë kryer bastisje në shtëpinë dhe hapësirat ndihmëse të 47-vjeçarit A.E. nga Tetova i cili ka qenë i shpallur në kërkim për vuajtje të dënimit me burg. Gjatë kontrollit, në ambientet që ka përdorur A.E., i cili nuk ishte prezent për momentin, është gjetë dhe nga gruaja e tij 38-vjeçare është konfiskuar heroinë, si dhe pajisje me mbetje të heroinës. Çështja është duke u zbardhur dhe dokumentuar dhe kundër A.E. do të pasoj parashtresë përkatëse sipas nenit 215 të Kodit Penal.
……

Natën (23 nëntor) rreth orës 02:10, në rrugën ,,Kiro Ristevski” në Tetovë, oficerët e policisë të SVR Tetovës kanë arrestuar 31-vjeçarin Sh.R. nga Tetova. Gjatë kontrollit të kryer ndaj tij dhe veturës ,,reno” me targa regjistrimi të Shqipërisë në të cilin ai udhëtonte bashkë me tre persona të tjerë, është gjet marihuanë. Çështja është duke u zbardhë dhe dokumentuar dhe kundër tij do të përgaditet parashtresë e paraparë me ligj.
……
Dyzet e dy vjeçari B.A. nga Sllatina e Tetovës, dje (22-nëntor) në orën 20.00 në SPB-Tetovë ka raportuar se rreth orës 19.45 para një objekti hotelierik në fshat, për shkak të marrëdhënieve të papastruara të borxhit të besuar me një person tjetër, ka qenë i sulmuar fizikisht nga 33-vjeçari I.Xh. nga i njëjti fshat. Çështja është zbardhur plotësisht dhe kundër I.Xh. sot (23-nëntor) do të përgatitet parashtresë përkatëse.
……

Dje (22 nëntor) rreth orës 23:25 në Stacionin Policor të Tetovës, është ndaluar 57-vjeçari H.L. nga Republika e Kosovës, i cili më parë kishte qenë i arrestuar në vend-kalimin kufitar të Jazhincës për shkak të qëndrimit të tejkaluar në vendin tonë. Çështja është duke u pastruar.
……

Pardje (21 nëntor) në orën 16:40 në SPB-Tetovë është raportuar se në afërsi të stadiumit të futbollit në Banjicë të Epërme të Gostivarit, është gjetë një bombë dore e prodhimit italian e cila datonte që Lufta e Dytë Botërore. Bomba është ngrit dhe është transportuar nga një përfaqësues i Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim.

Kronika 21 nëntor 2023

Njoftimet e policisë

Efektivët e policisë të SPB-Tetovë, dje (20 nëntor), rreth orës 13:30, në rrugën “Ilinden” në Tetovë, me urdhër të gjykatës, kanë arrestuar 60-vjeçarin N.B. nga Tetova, i cili ishte në kërkim për vuajtje të dënimit me burg lidhur me veprën penale “prodhim i paautorizuar dhe lëshim në përdorim të drogave narkotike, substancave psikotropike dhe pararendësve”. Menjëherë pas ndalimit, ai është dorëzuar në Institucionin Penal Korrektues-Burgu i Tetovës për vuajtjen e dënimit.
……

Dje (20 nëntor), rreth orës 16:30, efektivët e policisë të SPB Tetovë-Departamentit të punëve të brendshme Gostivar, e kanë arestuar personin O.A. (36) nga Negotina e Gostivarit, i cili më parë ishte raportuar nga 34-vjeçari E.Q. nga i njëjti fshat se ishte përpjekur ta sulmonte fizikisht në kompaninë e tij. Sipas raportit, O.A. gjatë sulmit kishte përdorë një mjet të mprehtë. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Gostivarit për zbardhjen dhe dokumentimin e çështjes.
…….

Gjashtëdhjet e shtatë vjeçari V.N. nga Gostivari, dje (20 nëntor), në orën 15:00 në SPB-Tetovë, ka raportuar se rreth orës 13:30 në rrugë “Vëllezërit Gjinovski” në Gostivar është sulmuar fizikisht nga një person. Çështja është duke u zbardhur dhe dokumentuar.
……

Dyzet e nëntëvjeçari S.I nga Zhelina e Tetovës, dje (20 nëntor), në ora 11:10 në SPB-Tetovë ka raportuar se më datë 29 të muajit të kaluar një person kishtë hyrë në objektin e tij të blerjes dhe kishte kërkuar që të shkëmbente në denarë dy kartëmonedha nga 50 euro, të cilat më vonë kishin konstatuar se ishin falsifikuara. Kartëmonedhat janë marrë për ekspertizë dhe çështja është duke u zbardhur.
……

Dje (20 nëntor), në orën 17:10, në SPB-Tetovë është raportuar se në afërsi të kyçjes së Zherovjanit të Tetovës, kishte ndodhë një aksident trafiku në të cilin u përfshinë : një traktor “imt 539” pa targa regjistrimi të drejtuar nga 33-vjeçari I.T. nga Bogovina e Tetovës dhe vetura “folksfagen pasat” me targa regjistrimi të Tetovës, të drejtuar nga 67-vjeçari S.M. nga Zherovjani i Tetovës. Në aksident, bashkëudhëtari në traktor G.T.(60) nga Bogovina ka marrë lëndime të rënda trupore, kurse shoferi i veturës “passat” ka kaluar me lëndime trupore të konstatuara në Spitalin Klinik të Tetovës. Në vendin e aksidentit, inspektimin e ka kryer ekip nga SPB-Tetovë.
……

Në rrugën rajonale Hanet e Mavrovës-Dibër, në afërsi të lokalitetit “Boletin”, dje (20 nëntor) rreth orës 08:15, një veturë “ford” me targa regjistrimi të Gostivarit të drejtuar nga J.M. 40-vjeç nga Velebërda e Rekës së Poshtme, ka humbë kontrollin, ka fluturuar nga rruga dhe ishte rrokullisur në rrugë. Në aksident, shoferi i veturës “ford” ka pësuar lëndime të rënda trupore të konstatuar në Spitalin e Përgjithshëm të Gostivarit ,,Ferid Murad”. Në vendin e aksidentit, inspektimin e ka kryer ekipi nga Departamenti i punëve të Brendshme-Gostivar.
……

Efektivët e policisë të SPB-Tetovë, dje (20 nëntor) rreth orës 19:10 në rrugën e ,,Ilindenit” në Tetovë, kanë gjetë 20-vjeçaren M.L. nga Struga, e cila kishte qenë e shpallur në kërkim pasi ajo ishte larguar nga shtëpia e saj.

Kronika 20 nëntor 2023 Njoftimet e policisë

Dje (19 nëntor), në orën 20:50, personi B.F.(48) nga Tetova, në SPB Tetovë ka raportuar se gjysmë ore më parë në Repartin Intern të Spitalit Klinik të Tetovës, ku ishte i punësuar, personi A.J. (44) nga Neproshteni i Tetovës kishte vepruar në mënyrë agresive ndaj tij dhe e kishte kërcënuar. Çështja është duke u pastruar dhe dokumentuar.

…….

Dje (19 nëntor), rreth orës 03:40, pjesëtarët e policisë të SPB Tetovë kanë ndaluar personin V.M. (20) nga Tetova, i cili më parë ishte raportuar nga 27 vjeçari S.J. nga Tetova, se rreth orës 3:10 në një objekt hotelierik në rrugën “Iliria” në Tetovë, kishte qenë i sulmuar fizikisht. Personi i arestuar V.M. është mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës dhe pas zbardhjes dhe dokumentimit të plotë të çështjes kundër tij do të përgatitet parashtresë përkatëse.

……

Dje (19 nëntor) rreth orës 20:30, në rrugën “Ilinden” në Tetovë, efektivët e policisë të SPB Tetovë kanë ndaluar 44 vjeçarin I.A., i cili kishte vepruar në mënyrë agresive ndaj tyre dhe kishte refuzuar urdhrin e tyre. Çështja është duke u zbardhur dhe kundër tij do të pasoj parashtresë përkatëse.

……

Efektivët e policisë të SPB Tetovë, dje (19 nëntor) rreth orës 12:50, në rrugën “Jasht vardarit” në Tetovë, kanë arrestuar një 17 vjeçar nga Tetova i cili drejtonte veturën “pezho” me targa regjistrimi të Tetovës dhe nuk posedonte asnjë dokument. Çështja është duke u zbardhur dhe dokumentuar.

……

Njëzet e katër veçari M.N. nga Tetova, dje (19 nëntor), në ora 21:40 në SPB Tetovë ka raportuar se në një objekt hotelierik në rrugën “Bllagoja Toska” në Tetovë ka qenë i sulmuar fizikisht nga pronari i objektit. Janë ndërmarrë masat për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit.

……

Tridhjet e pesë vjeçari M.M. nga Tetova, dje (19 nëntor) në SPB Tetovë ka raportuar se rreth orës 18:30 në Lagjen ,,Cetinska” në Tetovë, përpara një objekti tregtar, djali i tij i mitur ishte sulmuar fizikisht nga një person. Çështja është duke u zbardhur dhe dokumentuar.

……

Dje (19 nëntor), në ora 18:45 personi R.A. (42) nga Tetova në SPB Tetovë ka raportuar se një kryerës i panjohur i cili me përdorimin e forcës kishte hyrë brenda dhe ishte përpjekuar që të shkaktonte zjarr në wikend shtëpinë e tij në Kodrën e Diellit. Nuk ka pasur të lënduar asnjë person, kurse është dëmtuar vetëm një pjesë e mobiljeve të shtëpisë. Është kryer inspektimi dhe çështja është duke u zbardhë.

……

Dje (19 nëntor), rreth orës 13:30 në SPB Tetovë është raportuar se në rrugën ,,Vidoja Smilevski Bato” në Tetovë një veturë e panjohur ka goditë biçikletën “herkula” të cilën e ka drejtuar 75 vjeçari R.M. nga Tetova dhe menjëherë është larguar nga vendi i ngjarjes. Në aksident, çiklisti ka pësuar lëndime të rënda trupore të konstatuara në Spitalin Klinik të Tetovës. Në vendin e aksidentit, inspektimin e ka kryer ekipi nga SPB Tetovë.

Kronika 17 nëntor 2023

Efektivet e policisë të SPB Tetovë, dje (16 nëntor) rreth orës 15:30, në rrugën “Cvetan Dimov” në Tetovë, me urdhër të gjykatës, kanë arrestuar 48 vjeçarin J.B. nga Poroji i Tetovës, i cili ishte në kërkim pët vuajtje të dënimit me burg në Institucionin korektues penal burgu i Tetovës ku i njëjti ëshrë dorëzuar në këtë institucion, menjëherë pas arestimit.
……

Dje (16 nëntor) rreth orës 15 zyrtarët policurë të SPB Tetovës, në rrugën “120” në Tetovë, kanë privuar nga liria personat A.H.(43) dhe Xh.Sh. (46) nga Tetova, të cilët më parë në rrugën “Bllagoja Toska” në Tetovë nuk ishin ndaluar në urdhërin e dhenë për tu ndaluar me veturën “golksfagen golf 5” me targa regjistrimi të Tetovës dhe kanë vazhduar të lëviznin drejt rrugës “121”. Duke ikur nga policia kanë dëmtuar një automjet ngarkuae “ford transit” me targa regjistrimi të tetovës dhe njëri nga efektivët e policisë ka qëlluar dy plumba paralajmërues në ajër për të ndaluar. Të dy janë mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës për zbardhjen e plotë dhe dokumentim të rastit, pas së cilës do të përgatiten parashtresat përkatëse.
…….

Dje (16 nëntor) rreth orës 17:50, në rrugën “Lubotenska” në Tetovë, efektivët e policisë të SPB Tetovë kanë arrestuar 27 vjeçar A.S. nga Tetova i cili më parë ishte raportuar nga 23 vjeçarja J.S. nga Tetova se ai kishte shkelur rendin dhe qetësinë publike në një punëtori auto mekanike në këtë rrugë. Çështja është duke u zbardhur dhe dokumentuar dhe kundër A.S. do të përgaditet parashtresë përkatëse.
……

Pesëdhjetë e gjashtë vjeçari A.A. nga Simnica e Gostivarit, dje (16 nëntor) në ora 17:15 në SPB Tetovë ka raportuar se rreth orës 14 në fshat ka qenë i sulmuar fizikisht nga R.N. nga Banjica e Poshtme e Gostivarit. Janë ndërmarrë masat për të zbardhjen dhe dokumentimin e rastit.
……

Njëzet vjeçari E.A. nga Forina e Gostivarit, dje (16 nëntor) në ora 20:30 në SPB Tetovë ka raportuar se pranë Tregut të Madh të Gostivarit ka qenë i sulmuar fizikisht nga një person. Nën dyshimin se kishte qenë i përfshirë në sulm në orën 16:00 efektivët e policisë të SPB Tetovë Departamentit të punëve të brendshme Gostivar, kanë arestuar 19 vjeçarin H.B. nga Gostivari dhe në të njëjtën kohë në Stacionin Policor Gostivar, është vetëparaqitur gjithashtu edhe 22 vjeçari R.S. nga Gostivari. Çështja është duke u pastruar dhe dokumentuar.
……
Dzyet e nëntë vjeçari S.R. nga Tetova, dje (16 nëntor) në orën 15:30 ka raportuar se një periudhë të gjatë i janë zhvatur para nga një person që e njihte dhe i njëjti e kishte kërcënuar për një kohë të gjatë. Janë ndërmarrë masat për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit.
……

Mbrëmë (17 nëntor), pesëmbëdhjetë minuta pas mesnatës, 41 vjeçari F.M. nga Vrapçishti i Gostivarit në SPB Tetovë ka raportuar se vajza e tij e mitur kishte qenë e kafshuar nga një qen endacak.

Kronika 16 nëntor 2023

Efektivët e policisë të SPB Tetovë, dje (15 nëntor) rreth orës 19:30, në rrugën “Radovan Coniç” në Tetovë, kanë privuar nga liria 24 vjeçarin Sh.A. nga Tetova, për arsye se tek ai gjatë kontrollit është gjetë dhe konfiskuar marihuanë. Ai është mbajtë në stacionin policor Tetovë dhe pas dokumentimit të plotë të rastit kundër tij do të përgatitet parashtresë përkatëse.
……

Mbrëmë (15 nëntor) rreth orës 22.00 në rrugën “Mara Ugrinova” në Gostivar, efektivët e policisë të SPB Tetovë Departamentit të punëve të brendshme Gostivar, kanë privuar nga liria 23 vjeçarin S.T. nga Gostivari dhe 19 vjeçaren J.V. e Republikës së Serbisë. Gjatë bastisjes së kryer me urdhër të gjykatës, në apartamentin e tij në Gostivar në të cilin kishte qenë edhe J.V. janë gjetë dhe konfiskuar marijuanë dhe kokainë. Të dy janë mbajtë në stacionin policor të Gostivarit për zbardhje të plotë dhe dokumentim të çështjes, pas së cilës do të ndiqet parashtresë përkatëse.
……

Efektivët e policisë të SPB Tetovë, mbrëmë (15 nëntor) rreth orës 22:45, në rrugën “Radovan Coniç” në Tetovë, e kanë privuar nga liria 26 vjeçarin F.F. nga Tetova për shkak të dyshimit të përfshirjes së tij të menjëhershme në “prodhimin dhe lëshim të paautorizuar të drogave narkotike, substancave psikotropike dhe precursorëve”. Ai është mbajtë në stacionin policor të Tetovës dhe çështja është duke u pastruar.
……

Dje (15 nëntor) në ora 14:45 në Tetovë, efektivët policorë të SPB Tetovë kanë privuar nga liria 60 vjeçarin D.B. nga Tetova i cili më parë ishte raportuar nga motra e tij 56 vjeçare se në shtëpinë e tyre familjare e kishte sulmuar fizikisht nënën e tyre 79 vjeçare. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës dhe pas dokumentimit të rastit kundër tij do të përgatitet parashtresë e parashikuar me ligj.
……

Njëzet e gjashtë vjeçari E.S. nga Grupçini i Tetovës, dje (15 nëntor) në orën 13:00 në SPB Tetovë, ka raportuar se ishte sulmuar fizikisht në fushë në zonën e këtij fshati nga fqinji i tij 32 vjeçar B.A. Rasti është duke u pastruar plotësisht dhe kundër B.A. do të përgatitet parashtresë përkatëse.
……

Dje (15 nëntor) rreth orës 11:30, gjatë një bastisje të kryer me urdhër gjykate në shtëpinë e 22 vjeçarit F.A. në Çegran të Gostivarit, është gjetë dhe konfiskuar një pushkë ajrore me municion për të njëjtën, të cilën ai e posedonte pa dokumentet e nevojshme. Kundër F.A. do të pasoj parashtresë adekuate.
……

Dje (15 nëntor) në orën 22:50 në SPB Tetovë është raportuar se në rrugën Gostivar Kërçovë, në afërsi të urës së Novosellës, një veturë “opel korsa” me targa regjistrimi të të Strugës të vilën e ka drejtuar 42 vjeçari A.R. nga Belica e Poshtme e strugës, ka dalë nga rruga dhe ka ra në humnerë. Në këtë aksident, pasagjeri në automjet Z.A.(54), gjithashtu nga Belica e Poshtme ka pësuar lëndime të rënda trupore nga të cilat ka ndëruar jetë në vendin e ngjarjes, ndërsa shoferi dhe pasagjeri tjetër B.I.(41) nga Veleshta e Strugës kanë përfunduar me lëndime trupore të konstatuara në Spitalin e Përgjithshëm “Ferid Murad” në Gostivar. Në vendin e aksidentit, inspektimin e ka kryer Prokurori Publik dhe ekipi nga Departamenti i punëve të brendshme Gostivar.
……

Shtatëdhjetë e një vjeçari R.E. nga Vrapçishti i Gostivarit, dje (15 nëntor) në SPB Tetovë ka raportuar se rreth orës 10.00 në fshat ai kishte qenë i kafshuar nga një qen endacak.

Kronika 15 nëntor 2023

Zyrtarët policorë të Sektorit të punëve të brendshme Tetovë DPB Gostivar, dje (14 nëntor) rreth orës 16.00, në rrugën “Zhivko Brajkovski” në Gostivar, me urdhër të gjykatës kanë arrestuar 28 vjeçarin A.I., i cili kërkohej për të vuajtur dënimin me burg prej një viti e gjysmë për veprën penale “prodhim të paautorizuar dhe trafikimit të drogës, substancave psikotropike dhe precursorëve”. Menjëherë pas kësaj, A.I. është dërguar në Institucionin korrektues penal burgu i Tetovës për vuajtjen e dënimit.
……

Dje (14 nëntor) në ora 16:35 pjesëtarët e policisë të SPB Tetovë, Departamentit të punëve të brendshme kanë privuar nga liria 37 vjeçar V.N. nga Gostivari. Gjatë bastisjes së kryer me urdhër të gjykatës në shtëpinë e tij, është gjet dhe konfiskuar marihuanë. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Gostivarit dhe pas zbardhjes së plotë dhe dokumentimit të rastit kundër tij do të përgatitet parashtresë përkatëse.
…….

Efektivët e policisë të SPB Tetovë, dje (14 nëntor) rreth orës 16:15, në Neproshten të Tetovës, kanë privuar nga liria 34 vjeçarin A.Sh. nga ky fshat i Tetovës. Gjatë një bastisje të kryer në shtëpinë e tij me urdhër të gjykatës janë gjetë dhe konfiskuar pajisje me mbetje të lëndës së pluhurit të bardhë. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës dhe pasi dokumentimit të çështjes kundër tij do të pasoj parashtresa e paraparë me ligj.
……

Nëzetë e tre vjeçarja nga Tetova, dje (14 nëntor) në ora 18 në SPB Tetovë ka raportuar se në shtëpinë e tyre familjare, ajo ishte sulmuar fizikisht nga burri i saj 25 vjeçar F.D. gjithashtu nga Tetova. Janë ndërmarrë masat për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit.
……

Dje (14 nëntor) rreth orës 12:45 në efektivët e policisë së DPB Gostivar, Njësiti për krime ndërkufitare, migracion, të huaj dhe ripranim Gostivar, për shkak të punëve ilegale kanë arrestuar për procedime të mëtejshme personat D.S.(41) dhe M.K.(27) nga Republika e Turqisë. Çështja është duke u zbardhur dhe dokumentuar.
……

Tridhjetë e shtat vjeçari Z.S. nga Bërvenica e Tetovës, e punësuar në një kazino në Zherovjan të Tetovës, dje (14 nëntor) në ora 15:00 në SPB Tetovë ka raportuar se një natë më parë rreth orës 22:15 në kazino kanë hyrë dy persona dhe kanë shkëmbyer 1200 dollarë në kartëmonedha prej 100 dollarësh. Pak më vonë, në kazino ata kanë konstatuar se kartëmonedhat kishin qenë të falsifikuara. Çështja është duke u pastruar dhe dokumentuar.
…….

Nëzetë e katër vjeçarja E.H. nga Gostivari, dje (14 nëntor) në orën 10:40 në SPB Tetovë ka raportuar se në rrugën “Mara Ugrinova” në Gostivar kishte qenë e kafshuar nga një qen endëacak.
…….

Dje (14 nëntor) në orën 21.00 personi U.I. (56) nga Gostivari në SPB Tetovë ka raportuar se në rrugën “Ilinden” në Gostivar ishte sulmuar nga qenë endacak, pas së cilës ai kishte ra nga biçikleta dhe ishte lënduar.

Kronika 14 nëntor 2023

Dje (13 nëntor) rreth orës 15:00 në Reçicët të Vogël të Tetovës, efektivët e policisë të Njësisë për Punë Kriminalistike Sektori për trafikim të paligjshëm të drogës dhe armëve të Ministrisë së punëve të brendshme nga Shkupi, në bashkpunim me pjesëtarët e policisë nga Njësiti për trafikim të paligjshëm me drogë dhe armë të SPB Tetovë e kanë privuar nga liria 55 vjeçarin B.A. nga ky fshat. Gjatë bastisjes së kryer me urdhër të gjykatës në shtëpinë e tij dhe hapësirat ndihmëse, janë gjetë dhe konfiskuar një pistoletë ,,Bereta”, revolver, më shum plumba të kalibreve të ndryshme, dhe më shum pjesë për pistoletë dhe për armë gjuetie. Derisa gjatë një kontrolli në veturën e tij ,,Suzuki” me targa të Tetovës janë gjetë dhe konfiskuar në pushkë gjuetie më shum fishek të kalibreve të ndryshme dhe pajisje tjera. Personi është ndaluar në Stacionin policorë dhe pas zbardhjes dhe dokumentimit të plotë të rastit kundër tij do të përgatitet parashtresë përkatëse.
……

Mbrëmë (13 nëntor) në orën 23.00, efektivët e policisë të SPB Tetovë kanë privuar nga liria 27 vjeçarin O.M. mga një fshat i Tetovës, i cili është raportua nga gruaja e tij 24 vjeçare se ai e kishte sulmuar fizikisht në shtëpinë e tyre familjare. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës dhe me vërtetim nga ai është marrë një armë gjuetie me 14 fishek dhe një armë gazi dhe pas dokumentimit të plotë të çështjes kundër tij, do të përgaditet parashtresë përkatëse.
……

Dje (13 nëntor) në orën 14 në SPB Tetovë është raportuar se në rrugën “Lubotenska” në Tetovë kishte ndodhur një aksident trafiku ku kishion qenë të përfshirë vetura “folkcfagen bora” me targa të regjistrimit të tetovës të drejtuar nga 81 vjeçari S.H. nga Tetova i cili ka aksidentuar një biçikletë të drejtuar nga 72 vjeçar S.M. nga Tetova. Në aksident, çiklisti ka pësuar lëndime të rënda trupore të konstatuara në Spitalin Klinik të Tetovës. Në vendin e aksidentit, inspektimin e ka kryer ekipi SPB Tetovë.
…….

Gjashtëdhejt e nëntë vjeçari S.T. nga Gostivari, dje (13 nëntor) në orën 13:00 në SPB Tetovë ka raportuar se në rrugë ,,Vëllezërit Gjinovski” në Gostivar është kafshuar nga një qen endacak.

Kronika 13 nëntor 2023

Efektivët e policisë së SPB Tetovë, dje (12 nëntor) kanë privuar nga liria P.J. (44) nga Bërvenica e Tetovës dhe L.Ll. (64) nga falishi i Tetovës për shkak të dyshimit të përfshirjes së tyre në veprën penale “gjueti e paligjshme”. Të dy kishin rënë dakord më parë të qëllonin një derr të egër dhe ta sillnin tek L.Ll., këshut që ai u kishte paguar atyre një sasi të caktuar parash. Derri i egër që më vonë u soll me automjet u mor dhe u dorëzua në Agjencinë e ushqimit dhe veterinarisë. Dy personat janë mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës për zbardhjen e plotë dhe dokumentim të çështjes, pas së cilës do të përgatiten parashtresat përkatëse.
……

Dje (12 nëntor) rreth orës 18:25, në rrugën “Vëllezërit Milladinovi” në Tetovë, pjesëtarët e policisë të SPB Tetovë kanë arrestuar 42 vjeçarin S.A. nga Falishi i Tetovës, i cili u soll në mënyrë agresive ndaj tyre duke ndërmarrë veprime zyrtare gjatë një aksioni kontrollues në trafik. Pas dokumentimit të rastit kundër tij do të përgatitet parashtresë e parashikuar me ligj.
……

Njëzet e shtatë vjeçari B.A. nga Tetova, dje (12 nëntor) në orën 14:45 në SPB Tetovë ka raportuar se 20 minuta më parë në rrugën “Bllagoja Toska” në Tetovë është sulmua fizikisht nga një person që njihte. Janë ndërmarrë masat për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit.
…….

Dje (12 nëntor) nga ora 11 deri në 16 në zonën e SPB Tetovës, është kryer aksion kontrollues për tejkalimin e shpejtësisë, në të cilin u zbuluan dhe sanksionuar gjithsej 36 shkelje (TE 11 dhe GV 25). Shumica e shkeëjeve të raportuara ishin për tejkalim në vende ku është i ndaluar një veprim i tillë, gjegjësishtë vende të ndaluara. Për kundërvajtësit janë përgatitur parashtresat përkatëse dhe do të përballen me gjoba në të holla të cilat, varësisht se ku dhe si kanë tejkaluar, varijojnë nga 45 deri në 250 euro në kundërvlerë në denarë. Kurse ata që kanë tejkaluar në kthesa të padukshme ose “në vijë të plotë” përkohësisht do t’u hiqen patentat e tyre të shoferit nga tre muaj deri në një vit.
Përveç këtyre, janë sanksionuar edhe 12 lloje të tjera të shkeljeve të trafikut (TE 5 dhe GV 7).
……

Dje (12 nëntor) gjithashtu nga ora 08 deri në ora 20 në zonën Tetovë Gostivar, është kryer aksion kontrollues për shpejtësi me të cilën lëvizin automjetet. Duke vepruar kështu, janë sanksionuar 18 automjete, gjegjësishtë shoferë (TE 7 dhe GV 11), të cilët kanë tejkaluar shpejtësinë maksimale të lejuar jashtë vendbanimit. Tre prej tyre kishin tejkaluar me shpejtësi nga 50 deri në 70 km/orë, dhe 1 shofer (TE) u sanksionua, për tejkalim të shpejtësisë maksimale të paraparë në vendbanim, si dhe 56 lloje të tjera të shkeljeve të trafikut (TE 29 dhe GV 27).
Sektori i punëve të brendshëm Tetovë edhe një herë apelon shoferët që të rregullojnë shpejtësinë sipas kushteve të rrugës dhe të jenë të kujdesshëm, veçanërisht nëse lëvizin përgjatë luginës së Radikës ku janë të mundshme rrugë të lagështa dhe rrëshqitje të dheut.

Kronika 10 nëntor 2023

Efektivët e policisë të SPB Tetovës, dje (09 nëntor) rreth orës 20:30, në rrugën “170” në Tetovë kanë privuar nga liria personin N.S. (22) nga Treboshi i Tetovës dhe 24 vjeçarin A.A. nga Leshnica e Poshtme e Tetovës, për aersye se gjatë kontrollit të kryer tek ata është gjetë dhe konfiskuar marihuanë dhe një thikë. Të dy janë mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës dhe pas pastrimit dhe dokumentimit të plotë të çështjes do të përgatitet parashtresë përkatëse.
……

Dje (09 nëntor) rreth orës 23:00, në rrugën e “Ilindenit” në Tetovë, efektivët e policisë të SPB Tetovë, kanë privuar nga liria 30 vjeçarin N.M. nga Piroku i Tetovës, tek i cili është gjetë dhe konfiskuar kokainë. Pas dokumentimit të çështjes kundër tij, do të përgaditet parashtresë përkatëse.
……

Dje (09 nëntor) në orën 13:00, në rrugën “18 nëntor” në Gostivar, efektivët e policisë të SPB Tetovë Departamentit të punëve të brendshme Gostivar kanë privuar nga liria 40 vjeçarin V.E. nga Gostivari, i cili më parë ishte raportuar nga 31 vjeçarja E.G. se rreth orës 12:30 në rrugën “Beliçica” në Gostivar e kishte sulmuar fizikisht. Çështja është duke u zbardhur dhe e dokumentuar.
……

Tridhjetë e pesë vjeçarja A.I. nga Leshnica e Tetovës, dje (09 nëntor) në ora 19:30 në SPB Tetovë, ka raportuar se vajza e saj e mitur ishte larguar nga shtëpia dhe se ajo mendonte se kishte shkuar tek një i mitur nga Zhelina e Tetovës me të cilin ishte në lidhje dashurie. Janë marrë masat dhe aktivitetet për gjetjen e të miturës.
……

Dyzet e gjashtë vjeçari N.Sh. nga Gostivari, dje (09 nëntor) në ora 17:30 në SPB Tetovë ka raportuar se në rrugën “Zhivko Brajkovski” në Gostivar vajza e tij e mitur ishte kafshuar nga një qen endacak.
……

Dje (09 nëntor) në ora 14:30 në SPB Tetovë, është raportuar zjarr që ishte shkaktuar në një fabrikë në Sedllarce të Epërme të Tetovës, pranë autostradës Gostivar Tetovë. Punonjës i fabrikës S.I. (35) nga Bogovina, gjatë shuarjes së zjarrit, kishte pësuar lëndime dhe ishte transferuar në Spitalin Klinik të Tetovës për ti ofruar ndihmë mjekësore. Në këtë zjarr janë djegur materialet e papërpunuara për prodhimin dhe një pjesë të pajisjeve të fabrikës, kurse me ndërhyrjen e Njësisë Teritoriale të Zjarrfikësve të Tetovës, zjarri plotësisht është lokalizuar. Inspektimin e ka kryer ekipi nga SPB Tetovë.

Kronika 06 nëntor 2023

Dyzet e tre vjeçari A.S. nga Tetova, dje (05 nëntor) në ora 20:00 në SPB Tetovë ka raportuar se një ditë më parë rreth orës 21:00 para banesës ku banonte në rrugën “Boris Kidriç” në Tetovë është sulmuar fizikisht nga një person, për shkak të keqkuptimeve rreth parkimit të automjetit të tij dhe të sulmuesit. Po merren masa për pastrimin dhe dokumentimin e plotë të rastit.
…..

Aktivitetet parandaluese të SPB Tetovë

Dje (05 tetor) në Gostivar është mbajtur takimi me përfaqësuesit e tri shoqërive të gjuetisë nga Gostivari, Çegrani dhe Vrapçishti, i cili është iniciuar dhe mbajtur nga Njësiti për parandalim i Sektorit të Punëve të Brendshme Tetovë. Në takim, të pranishmit u njohën për së afërmi me dispozitat e Ligjit për Gjuetinë dhe Ligjit për Armët dhe u theksua nevoja e rrespektimit të plotë edhe atë pa përjashtim dhe pa kushte. Ata u njoftuan edhe për sanksionet ligjore lidhur me gjuetinë ilegale, gjegjësisht gjuetinë pa leje, por u rrikujtua edhe një herë se nuk mund të gjuajnë me armë të të tjerëve apo me armë të paregjistruara që u kanë qenë më parë, të afërmve të tyre të vdekur. Gjuetarët e këtyre tri shoqërive, megjithatë, në takimin e djeshëm shprehën kënaqësinë për bashkëpunimin e deritanishëm me policinë dhe mbështetën plotësisht kontrollet e fundjavës që po ushtrohen në vazhdimësi këtë vjeshtë dhe u zotuan se do t’i intensifikojnë edhe më shumë. Gjuetarët veçuan si të pranishëm problemin me individë që dalin nëpër vendgjueti dhe nuk janë anëtarë të shoqërive.
Takime të tilla u organizuan edhe muajin e kaluar me përfaqësues të pesë shoqatave të gjuetisë nga rajoni i gjerë i Tetovës, përkatësisht nga Tetova, Bërvenica, Tearca dhe Bogovina.
Qëllimi i këtyre takimeve është që gjuetarët nga rajoni i Pollogut të informohen me kohë për të gjitha detajet që kanë të bëjnë me legjislacionin aktual dhe paraprakisht të parandalojnë problemet e mundshme në këtë drejtim.

Kronika 03 nëntor 2023

Efektivët e policisë të SPB Tetovës, mbrëmë (02 nëntor) rreth orës 20:55 kanë privuar nga liria 26 vjeçarin A.F. nga Tetova i cili më parë kishte qenë i raportuar nga gruaja e tij 24 vjeçare se e ka sulmuar fizikisht në shtëpinë e tyre familjare në Tetovë. I njëjti është mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës për pastrimin dhe dokumentimin e çështjes, pas së cilës do të përgatitet parashtresë e përshtatshme.
……

Dje (2 nëntor) rreth orës 18:20, në rrugën e “Ilindenit” në Gostivar, efektivët e policisë të SPB Tetovë Departamentit të Punëve të Brendshme Gostivar kanë arrestuar 21 vjeçarin D.Sh. nga Gostivari, i cili kishte vepruar në mënyrë agresive derisa ata po kryenin detyrën zyrtare, pasi që kishte kryer disa shkelje nl trafik duke drejtuar një motoçikletë të tipit “herk” me shenjat e regjistrimit të Tetovës. Motoçikleta e cila nuk ka qenë e regjistruar dhe të njëjtën D.Sh. e ka drejtuar pa patentë shoferi, është marrë përkohësisht dhe kundër tij do të përgaditet parashtresë përkatëse.
…….

Dyzet vjeçari B.V. nga Tetova, dje (02 nëntor) në ora 13:00 në SPB Tetovë, ka raportuar se një natë më parë në një kazino në rrugën “Iliria” në Tetovë, kanë hyrë dy persona dhe tek punonjësja kanë shkëmbyer 900 dollarë në apoena prej 100 dollarësh, për të cilat menjëherë është konstatuar se ishin të falsifikuara. Çështja është duke u pastruar dhe dokumentuar.
……

Tridhjet e tetë vjeçari R.M. nga Gostivari, dje (02 nëntor) në orën 17:50 në SPB Tetovë ka raportuar se në rrugën “Risto Oxhaklievski” në Gostivar djali i tij i mitur është kafshuar nga një qen endacak.
…….

Kronika 2 nëntor 2023

Efektivët e policisë të SPB Tetovë, dje (01 nëntor) rreth orës 13:00, në rrugën “Goce Delçev” në Gostivar kanë privuar nga liria, 61 vjeçarin E.B. nga Gostivari, për shkak të dyshimit se ai kishte ri transmetuar kanalet televizive pa licencë përkatëse dhe se shërbimet e tij, sipas setit, janë përdorë nga 2800 klientë që paguanin nga 100 euro në vit. Në objektin biznesorë ku ai punonte dhe në disa vende të tjera, atij iu gjetën dhe konfiskuan dy kompjuterë, dy resiverë dhe tre telefona celularë. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Gostivarit dhe pas dokumentimit të plotë rastit kundër tij do të përgatitet parashtresat përkatëse.
……

Mbrëmë (01 nëntor) rreth orës 23:30, në rrugën lokale Pirok Rakovec, efektivët e policisë të SPB Tetovë kanë privuar nga liria 28 vjeçarin B.R. Piroku i Tetovës. Gjatë kontrollit të kryer ndaj e tij dhe në automjetin “mitsubishi” me shenjat e regjistrimit të Kroacisë që ai e drejtonte, ai u gjet dhe konfiskua marihuanë. Pas dokumentimit të plotë të çështjes kundër tij, do të përgaditet parashtresë përkatëse.
……

Mbrëmë (01 nëntor) në orën 21:50 në SPB Tetovë është raportuar se një e mitur nga një fshati i Tetovës është sjellë në Spitalin Klinik të Tetovës me lëndime nga një mjet i mprehtë në pjesën e shpinës dhe me disa lëndime të tjera nëpër trup. Gjatë inspektimit më vonë është zbuluar se plagët ia kishte shkaktua motra e saj më e madhe, pasi që më parë kishin patë një zënkë verbale dhe fizike me njëra tjetrën. Janë marrë masat për zbardhjen dhe dokumentimin e rastit, pas së cilës do të përgaditet parashtresë përkatëse.
…….

Efektivët e policisë të SPB Tetovë Departamentit të Punëve të Brendshme Gostivar, mbrëmë (01 nëntor) në orën 22:20 në rrugë “Vëllezërit Gjinovski” në Gostivar kanë arrestuar 24 vjeçarin H.M. nga Forina e Gostivari i cili kishte shkelë rendin dhe qetësinë publike me sjellje të pahijshme. Ai është mbahet në Stacionin Policor të Gostivarit për procedurë të mëtejshme.
…….

Njëzetë e tre vjeçari Sh.A. nga Brvenica e Tetovës, dje (01 nëntor) ka raportuar se në një bastore sportive në rrugën e “Ilindenit” në Tetovë, në të cilën punonte, rreth orës 04:30 kishte hyrë një person, kishte paguar një biletë me një kartëmonedhë 50 euro, të cilën ai më vonë e kuptoi se kishte qenë e falsifikuar. Çështja është duke u pastruar dhe dokumentuar.

Kronika 1 nëntorr 2023

Efektivët e policisë të SPB Tetovë, dje (31 tetor) rreth orës 21:30, në rrugën e “Ilindenit” në Tetovë, kanë privuar nga liria 23 vjeçarin N.A. nga Reçica e Madhe e Tetovës, i cili ishte raportuar një orë më parë nga një 22 vjeçare nga Tetova me të cilën kishte qenë më parë në lidhje dashurisë se e kishte sulmuar fizikisht derisa po lëviznin me veturë nëpër zonën qendrore të qytetit. Ai është mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës për pastrimin dhe dokumentimin e çështjes, pas së cilës do të përgatitet një parashtresë e përshtatshme.
……

Dje (31 tetor) rreth orës 22:40, në rrugën e “Ilindenit” në Tetovë, efektivët e policisë të SPB Tetovë kanë arrestuar 21 vjeçarin Z.Z nga Republika e Kosovës, i cili më 1 tetor ka qenë i raportuar nga personi V.M.(48) nga Tetova se më datë 18 shtator në rrugën “29 nëntori” në Tetovë e ka sulmuar fizikisht djalin e tij dhe pastaj me veturë është larguar nga vendi. Kosovari është mbajtë në Stacionin Policor të Tetovës për pastrimin dhe dokumentimin e çështjes.
……

Dje (31 tetor) rreth orës 15:30, efektivët e policisë të SPB Tetovë Departamentit të Punëve të Brendshme Gostivar kanë privuar nga liria personat M.B. (70) dhe S.R.(39) nga Vrapçishti i Gostivarit, si dhe D.S.(54) nga Republika e Shqipërisë, për shkak të dyshimit se kishin ndërtuar në mënyrë të paligjshme një objekt në vend, pronë të një personi tjetër. Për shkak të qëndrimit të padeklaruar, gjegjësishtë keqpërdorimit të qëndrimit turistik, shtetasi shqiptar D.S. është mbajtë në Stacionin Policor të Gostivarit për procedurë të mëtejshme.
……

Sot (01 nëntor) në orën 05:50 në SPB Tetovë është raportuar se mbrëmë autorët të panjohur, duke përdorur forcën, kanë hyrë në kishën “Shën Dimitrija” në Tetovë, ku kanë kryer kërkime në brendësi të kishës dhe nuk ka marrë asgjë. Është kryer inspektimi dhe çështja është duke u zbardhë.