Ballina Teknologji Zbulohet sekreti publik i Zuckerberg, për të cilin “Meta” mund të paguajë...

Zbulohet sekreti publik i Zuckerberg, për të cilin “Meta” mund të paguajë një gjobë të madhe

Kufiri i moshës për shumë rrjete dhe platforma sociale është 13 vjeç, pra atyre nën 13 vjeç u ndalohet përdorimi i “Instagram”, “Facebook”, “TikTok” dhe platforma të tjera.

Përkatësisht, sipas ligjit amerikan është e paligjshme mbledhja e të dhënave personale të personave nën 13 vjeç, ndërsa në Evropë është miratuar një rregullore sipas së cilës të gjithë të miturve nuk mund t’u shfaqen reklama bazuar në aktivitetin e tyre në internet, të gjitha në për të mbrojtur më të rinjtë.

Pavarësisht se fëmijëve nën moshën 13 vjeç u ndalohet përdorimi i rrjeteve sociale, miliona prej tyre në mbarë botën përdorin “Instagram”, “TikTok”, “Pinterest” dhe shumë rrjete të tjera, sepse këto platforma mund të mashtrohen lehtësisht dhe të futen gabim. informacion.

Padia kundër Metës, e cila është ngritur nga 33 shtete amerikane, dhe disa nga detajet e së cilës janë bërë publike, pretendon se kompania e Zuckerberg është në dijeni se miliona përdorues nën moshën 13 vjeç përdorin Instagramin dhe po përpiqet të fshehë këtë informacion. nga publiku.

“Meta” mbylli disa prej këtyre llogarive, por kjo është vetëm një pjesë e vogël e llogarive të personave nën 13 vjeç që përdorin çdo ditë rrjetin social.

Siç raporton Zimo, është një nga sekretet publike të Metës që dokumentohet, analizohet dhe verifikohet shpesh brenda kompanisë. Nëse vërtetohet se kompania ka ditur për profile të tilla dhe nuk i ka mbyllur, ajo përballet me një penalitet të lartë.

Gjithashtu, në të njëjtin dokument të rrjedhur, pretendohet ajo që të gjithë mund të dyshojmë nga praktika, që është se “Meta” ka krijuar qëllimisht rrjetet e saj sociale, veçanërisht “Instagram”-in, që të rinjtë (por edhe shumë të moshuar) të bëhen të varur prej tyre. .

Ndër të tjera, padia përmend trajtimin e përdoruesve të mitur, të dhënat e të cilëve kompania vazhdon të mbledhë, duke përfshirë informacionin e kontaktit dhe vendndodhjes.

Këto të dhëna sigurisht që mund të përdoren për t’u reklamuar përdoruesve, pra Meta fiton para në bazë të saj.

@tn.lajmelokale
@tetovanews