Ballina Shëndeti Këshilla A i dini 10 shkurtesat më të dobishme në Microsoft Word?

A i dini 10 shkurtesat më të dobishme në Microsoft Word?

Microsoft Word është një softuer mjaft i fuqishëm për përpunimin e tekstit që është përdorur nga miliona njerëz në mbarë botën për katër dekada. Gjiganti amerikan i teknologjisë prezantoi përpunuesin e tij më të famshëm të tekstit më 25 tetor 1983, kështu që këtë fundjavë festoi 40 vjetorin e tij.

Nëse jeni përdorues i rregullt i Word-it, atëherë sigurisht që është e rëndësishme që ta përdorni atë në mënyrë sa më efikase dhe një nga mënyrat për të rritur produktivitetin në punë është përdorimi i shkurtoreve të tastierës.

Kjo është arsyeja pse ne ju prezantojmë 10 shkurtoret më të dobishme të Microsoft Word që do t’ju ndihmojnë shumë në punën tuaj.

1. CTRL + C / CTRL + X / CTRL + V

Këto janë deri tani shkurtoret më të përdorura të tastierës në Word: Ctrl + C përdoret për të kopjuar tekstin ose një objekt, Ctrl + X përdoret për të prerë (prerë) tekstin e zgjedhur dhe Ctrl + V përdoret për të kopjuar (ngjit) tekstin , një imazh ose një grafik, i ruajtur në kujtesën e fragmenteve.

2. CTRL + Z / CTRL + Y

Ctrl + Z është shkurtore e tastierës për komandën Undo, e cila zhbën veprimin e fundit në dokument (shkrimin, fshirjen, formatimin, etj.). Ctrl + I është komanda Redo, e cila ju lejon të ribërni veprimin e fundit që keni zhbërë më parë.

3. CTRL + A

Ctrl + A është një shkurtore e tastierës që zgjedh të gjithë tekstin në dokument. Përveç Word-it, përdoret gjithashtu në programe të tjera të përpunimit të tekstit për të shënuar shpejt tekstin tuaj në dokument.

4. CTRL + S

Shtypja e tasteve Ctrl + S njëkohësisht përdoret për të ruajtur një dokument në Word.

5. CTRL + F

Ctrl + F hap një kuti kërkimi në tekst, me të cilin mund të gjeni më lehtë një fjalë ose frazë specifike në tekst, veçanërisht nëse është një dokument i gjatë. Në kuti gjendet edhe opsioni “Replace”, me të cilin një fjalë ose disa fjalë në tekst mund të zëvendësohen më lehtë me një tjetër.

6. CTRL + B / CTRL + I / CTRL + U

Këto tre shkurtore përdoren për të formatuar tekstin. Kombinimi Ctrl + B përdoret për ta bërë tekstin të trashë, Ctrl + I e ndryshon tekstin e zgjedhur në kursive, ndërsa kombinimi i tastit Ctrl + U përdoret për të nënvizuar tekstin e zgjedhur.

7. CTRL + L / CTRL + E / CTRL + R

Këto tre shkurtore përdoren për të formatuar tekstin në Word. Kombinimi Ctrl + L rreshton tekstin në të majtë, Ctrl + E e përqendron tekstin në mes të dokumentit, ndërsa Ctrl + R rreshton tekstin e zgjedhur në të djathtë.

8. CTRL + K

Shkurtorja Ctrl + K hap fushën për futjen e një hiperlidhjeje në pjesën e zgjedhur të tekstit (“hiperlink”).

9. CTRL + P

Kombinimi i tasteve Ctrl + P hap një dritare për printimin e dokumentit. Në të, mund të ndryshoni cilësimet dhe të shikoni paraprakisht se si do të duket dokumenti në versionin përfundimtar përpara se ta printoni.

10. ALT + CTRL + 1 / ALT + CTRL + 2 / ALT + CTRL + 3

Këto shkurtore përdoren në Word për të personalizuar stilet e ndryshme të titullit, nëntitullit dhe bllokut të kokës (Header 1, Header 2 dhe Header 3) në dokument.

Këto shkurtore të tastierës janë ndër më të përdorurat në Word, janë të shpejta për t’u mësuar dhe shumë praktike. Ato janë të lehta për t’u përdorur dhe mund t’ju kursejnë shumë kohë gjatë punës në Microsoft Word.

@tn.lajmelokale
@tetovanews