Ballina Teknologji Florida ndalon me ligj përdorimin e mediave sociale për moshat nën 16...

Florida ndalon me ligj përdorimin e mediave sociale për moshat nën 16 vjeç

Florida ka ndaluar me ligj përdorimin e mediave sociale për moshat nën 16 vjeç, që do të thotë se platformat e mediave sociale duhet të fshijnë të gjitha llogaritë e të miturve.

Dhoma e Përfaqësuesve e shtetit amerikan, e udhëhequr nga ultra-konservatori Ron DeSantis miratoi një projektligj që synon të ndalojë fëmijët deri në moshën 16 vjeç nga mediat sociale.

I miratuar me një shumicë të gjerë votash (106 pro dhe 13 kundër), masa kërkon që mediat sociale të mbyllin llogaritë e atyre në disa nga grupmoshat e ndaluara nga mediat sociale dhe të përdorin një sistem verifikimi nga palët e treta për të verifikuar të miturit.

Projektligji gjithashtu kërkon që kompanitë të fshijnë përgjithmonë informacionin personal të mbledhur nga llogaritë e mbyllura dhe u lejon prindërve të ngrenë padi civile kundër atyre që nuk e bëjnë këtë.

Legjislacioni tani shkon në Senatin e shtetit të Floridës për ratifikim. Në fund të fundit, republikanët kontrollojnë të dy dhomat e legjislaturës në atë shtet, thekson faqja.

@tn.lajmelokale
@tetovanews