Ballina Shëndeti Nëna i jep një sëmundje të tmerrshme fëmijës së saj pasi e...

Nëna i jep një sëmundje të tmerrshme fëmijës së saj pasi e puth atë në buzë

Fotot e tmerrshme tregojnë një fëmijë tre muajsh të mbuluar pe puçrra gjakderdhëse, pasi nëna e tij e infektuar me herpes i dha atij plagë pasi e puthi foshnjën në buzë.
Djali i vogël u infektua me virusin pasi nëna e tij e puthi të porsalindurin.

Fëmija u mor për trajtim mjekësor në Kinë, kur trupi i tij shpërtheu në plagë, dhe ai kishte ethe për shkak të infeksionit që nuk po trajtohej për ditë.

Mjekët ishin të shqetësuar për fëmijën dhe së pari mendonin se po vuante nga një gjendje e lëkurës, por pasi u konfirmuan më shumë teste ishte herpes simplex virus 1 / HSV-1.

Ndërsa HSV-1 – e cila shkakton plagë të ftohtë – përgjithësisht është e padëmshme në të rriturit, mund të jetë shumë e rrezikshme për të porsalindurit që kanë sistem imun të prekshëm.

Sëmundjet e ftohta janë shumë ngjitëse dhe mund të përhapen përmes kontaktit të pështymës, lëkurës në lëkurë, sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë.

Doktor Zhu mendon se nëna i kaloi virusit tek fëmija kur e puthte me dashuri foshnjën.

Për fat të mirë, djali u trajtua dhe u dërgua në shtëpi.