Ballina Top Lajm 76 kosovarë të vrarë në Siri dhe Irak, 255 burra iu bashkuan...

76 kosovarë të vrarë në Siri dhe Irak, 255 burra iu bashkuan luftërave (Video)

Që nga viti 2012 e deri më tani janë 255 persona të gjinisë mashkullore të cilët u janë bashkangjitur zonave të konfliktit si luftëtarë të huaj terroristë. Mirëpo, të njëjtit në terrorizëm kanë përfshirë edhe familjarët e tyre. Të shumtë janë ata të cilët kanë vdekur në këto zona të konfliktit.

Vesa Kelmendi nga Qendra Kosavare për Studime të Sigurisë, thotë se propaganda online e po ashtu edhe mos informimi ndikon që këta persona t’iu bashkangjiten luftërave. QKSS ka publikuar një raport në lidhje me perceptimet e qytetarëve ndaj luftëtarëve të kthyer në Kosovë.

Sipas këtij raporti, këta persona, komuniteti i sheh si të rrezikshëm. Sfidë për Kosovën, sipas saj, do të jenë edhe lindjet e fëmijëve në zonat e konfliktit.

Deri më tani 43 fëmijë kanë lindur në këto zona. Në deklaratën e Samitit në Sofie më 17 maj, është përmendur edhe radikalizmi dhe kthimi i luftëtarëve terroristë të huaj.

Thuhet se Kundërshtimi i ekstremizmit, duke përfshirë financimi, radikalizimin dhe kthimin e luftëtarëve terroristë të huaj, kërkon bashkëpunimin e shtuar të të gjithëve.

Për më shumë ndiqeni kronikën në vazhdim:

Artikulli paraprakAri i Moskës/ Britania “mbyll sytë” ndaj parave të pista ruse
Artikulli tjetërVdes rrugëve si e pastrehë, por me 1 milion euro në bankë