Ballina Aktualitet Lajme Ivanov nuk pranon “erga omnes” për emrin

Ivanov nuk pranon “erga omnes” për emrin

Presidenti, Gjorge Ivanov nuk pranon erga omnes, respektivisht përdorim të përgjithshëm të emrit të ri eventual të vendit. “Qëndrimi i Presidentit Ivanov është parimor dhe njëherit konzistent me qëndrimet e deritanishme të presidentëve të Republikës së Maqedonisë.

Ky është qëndrimi se Presidenti Ivanov nuk pranon zgjidhje për çështjen e emrit për përdorim të përgjithshëm ose erga omnes”, thuhet në komunikatën nga kabineti i Presidentit.

Përndryshe, gjatë ditës së nesërme Ivanov do ta takojë Ministrin e Jashtëm, Nikolla Dimitrov. Ndërsa ky I fundit pritet ta informojë për rrjedhën e bisedimeve për emrin./am/