Ballina Shëndeti Ja pse duhet të qëndroni në diell

Ja pse duhet të qëndroni në diell

Vitamina D është mjaft e rëndësishme të jetë brenda normave, pasi në rast të kundërt, do të përballemi me lodhje të vazhdueshme dhe dhimbje muskujsh sipas mjekëve.

Nëse keni këto simptoma, ajo që duhet të bëni është të konsumon ushqime të pasura më këtë vitaminë.

Por, kjo nuk është e vetmja gjë që këshillohet.

Mjekët thonë se duhet të rrini sa më shumë në diell për të thithur rreze nëse keni mungesë të vitaminës D pasi ai është burimi më i mirë.

Por, sigurisht që ju nuk duhet ta teproni, shkruan noa.al. Po ashtu, duhet të shmangni pikun diellit në verë kur shfaqet rreziku i kancerit të lëkurës.

Vitamina D kontrollon nivelin e kalciumit dhe fosfatit, lëndët ushqyese të cilat sigurojnë fortësinë e eshtrave.