Ballina Aktualitet Lajme Kumtesa e Prokurorisë së Tetovës për incidentin në Reçicë

Kumtesa e Prokurorisë së Tetovës për incidentin në Reçicë

Prokuroria Publike e Tetovës nëpërmjet kumtesës informon se gjatë përgatitjes së Propozimit të Veçantë për Akuzë dhe Propozimin Prokurorial për personat e përfshirë në ngjarjen e armatosur në Reçicë të Vogël është bërë lëshim teknik i paqëllimshëm.

Në fakt, ashtu siç thonë, në propozimin e dërguar deri te gjykata kompetente qëndron se prokurori publik i cili punon në lëndë ka propozuar paraburgim “deri në shqiptimin e aktvendimit” për një pjesë të personave që janë të përfshirë në akuzë.

“Theksojmë se bëhet fjalë për mbikëqyrje dhe gabim të pastër teknik e cila është rregulluar dhe korrigjuar menjëherë në akuzë dhe propozimin prokurorial dhe më pas janë dërguar në gjykatën kompetente. Në pajtueshmëri me këtë është bërë edhe korrigjimi i informatës për ngritjen e akuzave të dërguar deri te mediat”, thonë nga PTHP Tetovë.

Në informatën e korrigjuar në ueb-faqen e Prokurorisë Themelore Publike të Maqedonisë qëndron se “prokurori publik i Tetovës ka propozuar tre të akuzuar të cilët janë privuar nga liria, dhe një nga të akuzuarit i cili edhe më tej është në arrati”. Njëkohësisht, Prokuroria e Tetovës ka theksuar se lëshimi teknik nuk e rrezikon rrjedhën e procedurës së mëtutjeshme. /Art Channel/

Artikulli paraprakValon Bela: “Deputeti shqiptar fiton tenderin milionësh për ‘autoshkollën’ (monopol) për rajonin e Pollogut
Artikulli tjetërKriza politike në Itali godet rëndë tregjet financiare