Ballina Aktualitet Lajme Mevludi në USHT: Myftiu i Tetovës i shmanget debatit me analistët dhe...

Mevludi në USHT: Myftiu i Tetovës i shmanget debatit me analistët dhe profesorët (VIDEO)

Pas kërkesës për mejdan nga ana e Myftiut të Tetovës Hoxhës Qani Nesimi me profesorët dhe analistët tetovarë të cilët i etiketoi si ateistë e komunistë, ku këto të fundit në një prononcim për Tv Uskana komentuan rreth asaj se a duhet organizuar aktivitete fetare në hapësira universitare, Nesimi nuk iu përgjigj ftesës për pjesëmarrje në emisionin debativ organizuar nga TV Uskana, pa dhënë asnjë arsyetim. Edhe pse në një ligjeratë të mbajtur në një nga xhami të Tetovës vetë Myftiu Hoxhë Qani Nesmi u bëri thirrje për mejdan profesorëve dhe analistëve duke u shprehur se nëse janë burra le të dalin në mejdan të shohim se kush janë, ai refuzoi të përballet me analistët të cilët shprehën mendimin e tyre.

Ftesës për mejdan iu përgjigjën pozitivisht profesorët dhe analistët prof Vebi Bexheti, prof. Alajdin Demiri si dhe prof. Xhelal Zejneli, por në këtë debat mungoi pikërisht ai i cili bëri thirrje për mejdan hoxhë Qani Nesimi ,edhe pse publikisht ishte i ftuar nga TV Uskana

Rikujtojm opinionin tetovar dhe më gjërë se infromacionet të cilat janë transmetuar në Tv Uskana nuk kanë qenë aspak në kundërshtim me fenë dhe besimin islam siç ka dashur ta paraqes para opinionti hoxha Qani Nesimi, ku ai vetë ka pasur mundësin që në këtë debat të tregoi arsyet e atyre deklarimeve ofenduse dhe jo të vërteta.

Analistët dhe profesorët tetovarë me pjesmarrjen në këtë debat dëshmuan edhe një herë se nuk janë kundër fesë Islame, por janë intelektual të dëshmuar në Tetovë dhe më gjërë për të debatuar tema të ndryshme që e preukupojnë shoqërinë dhe për të ndaluar keqpërdormet pa marr parasysh se nga cilët institucione vijnë ato. Duke pasur parasyshë se nuk është parimore në mosprezencë të Qani Nesimit të diskutohen çështje për të cilat protagonist kryesor ishte vetë ai, mysafirët nuk e vazhduan emisionin dhe kështu respektuan etikën e medias, gjë që edhe njëherë dëshmuan se ata janë intelektualë të mirëfilltë me kulturë të nivelit të lartë njerëzor…

Artikulli paraprakVIDEOT AMATORE TREGOJNË DHUNËN E USHTRUAR NDAJ SELËS NATËN E 27 PRILLIT (VIDEO)
Artikulli tjetër“Emri i Maqedonisë? Ka ende kohë që të zgjidhet kjo çështje”