Ballina Aktualitet Lajme ËSHTË SHPALLUR KONKURS PËR ANËTARË TË PËRKOHSHËM NË KSHZ

ËSHTË SHPALLUR KONKURS PËR ANËTARË TË PËRKOHSHËM NË KSHZ

Konkursi për anëtarë të ri të Komisionit Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) për gjashtë muajt e ardhshme u publikua sot. Bëhet fjalë për anëtarë të parkohshëm të Komisionit, sepse deri në vjeshtë pritet të miratohet ligji i ri zgjedhor, në të cilën do të përfshihet edhe përëbërja e KSHZ-së.

Sipas rregulloerve, kryetari dhe dy anëtarë të KSHZ-së do të duhet që të jenë nga opozita kurse partitë në qeveri, duhet që të propozojnë nënkryetar dhe tre anëtare.

Anëtarët do t’i zgjedhë Parlamenti me shumicë votash.