Ballina Argëtim Jetë & Stil Ja si ndikojnë paratë në marrëdhënien tuaj

Ja si ndikojnë paratë në marrëdhënien tuaj

Qeniet njerëzore përfshihen në “strategji të bashkimit të kushtëzuar”, duke i bazuar zgjedhjet e tyre romantike në faktorët e mjedisit si pasuria.

Sipas një studimi interesant, zgjedhjet tona romantike nuk bazohen vetëm në ndjenjat dhe emocionet, por sa i pasur ndihemi në krahasim me të tjerët.

Studiuesit kanë sugjeruar që qeniet njerëzore të angazhohen në “strategji të bashkimit të kushtëzuar”, duke i bazuar zgjedhjet e tyre romantike në faktorët e mjedisit si pasuria.

“Ne donim një kuptim më të mirë të rëndësisë psikologjike të parave në zhvillimin e marrëdhënieve romantike, sepse shumë pak dihet për këtë temë. Në këtë mënyrë njerëzit do të kishin një perspektivë më të mirë të marrëdhënieve në të cilat ata janë, “tha Darius Chan, një profesor në Universitetin e Hong Kongut.

Hulumtuesit kryen dy eksperimente mbi grupet e studentëve të kolegjit kinez të cilët tashmë ishin të përfshirë në marrëdhënie afatgjata heteroseksuale. Çiftet u bënë të mendojnë se ata ishin ose të pasur ose të varfër për të shqyrtuar sjelljen e tyre.

Në studimin e parë, burrat që ndiheshin të pasur ishin më pak të kënaqur me atraktivitetin fizik të partnerëve të tyre dhe ishin më të interesuar në marrëdhëniet afatshkurtra sesa ata që u bënë të ndiejnë se ishin të varfër.

Megjithatë, gratë që ndjehen të pasur nuk kanë bërë kërkesa më të larta në lidhje me pamjen fizike të meshkujve.

Në studimin e dytë, të gjithë pjesëmarrësit e pasur e gjetën më të lehtë të ndërveprojnë me një anëtar tërheqës të gjinisë së kundërt sesa ata që i përkasin një klase të pafavorshme financiare.

“Burrat e pasur i kushtojnë më shumë rëndësi atraktivitetit fizik të një bashkëshorti duke vendosur standarde më të larta dhe duke preferuar të angazhohen në matjen afatshkurtër sesa ata që kanë më pak para. Sidoqoftë, për gratë, paratë mund të çojnë në më pak ndryshime në strategjitë e tyre të bashkimit, sepse humbja e një marrëdhënie afatgjatë në përgjithësi ka një kosto më të lartë riprodhuese “, shpjegoi Chan.

Përveç kësaj, studimi ishte deri më tani i kufizuar në një kulturë të veçantë, por kjo luan një rol për të gjithë meshkujt në përgjithësi, hulumtuesit vunë në dukje në botimin e botuar në revistën “Frontiers in Psycology”.

Artikulli paraprakTrump do të takohet me Putinin rreth mesit të korrikut
Artikulli tjetërZiadin Sela numëron dështimet e Qeverisë