Ballina Aktualitet Lajme Kuvend, debat të komisioneve të arsimit, shkencës dhe sportit

Kuvend, debat të komisioneve të arsimit, shkencës dhe sportit

Në Kuvendin e Maqedonisë sot do të mbahen seanca e komisioneve në arsim, shkencë dhe sport dhe komisioni për sisteme politike dhe marrëdhënie mes bashkësive.

Në komisioni e arsimit, shkencës dhe sporteve deputetët në leximin e parë do të shikojnë propozimin për ndryshimin e ligjit për trajnim dhe pyetje për drejtorët e shkollave fillore, të mesme, çerdheve dhe universiteteve të hapura qytetare për të mësuarit gjithë jetës dhe propozimin për miratimin e fakultetit Teknik, Veterinari dhe Drejtësisë në përbërjen e Universitetin “Shën Klimenti i Ohrit” në Manastir.

Në seancën e komisionit për sisteme politike dhe marrëdhënie në mes bashkësive deputetët do të shikojnë raportin e Këshillit të Gjykatës të Republikës së Maqedonisë për vitin 2017, ndërsa në leximin e parë do të diskutohet edhe për ndryshimin e Ligjit për mbikëqyrje inspektuese.

@tetovanews