Ballina Shëndeti Puna stresuese mund t’i vrasë burrat më shumë se sa gratë

Puna stresuese mund t’i vrasë burrat më shumë se sa gratë

Të pasurit një punë stresuese, ka shumë më tepër gjasa të vrasë burrat me probleme të zemrës së sa gratë thotë një hulumtim i fundit në një Universitet të Londrës.

Burrat me probleme të zemrës kanë gjashtë herë më shumë gjasa të vuajnë një vdekje të hershme në qoftë se ata kanë një punë stresuese – edhe nëse ato mbajnë të arsyeshme dhe hanë një dietë të shëndetshme – thekson më tej raporti i hulumtimit.

Megjithatë, nuk kishte lidhje midis stresit të punës dhe vdekjes së parakohshme për gratë me sëmundje të zemrës, goditjen ose diabetin e tipit 2.

Shkencëtarët potencojnë në shpjegim se burrat janë më të prirur për arteriet e bllokuara gjatë jetës së tyre të punës sesa gratë, të cilët në përgjithësi kanë një shans shumë më të ulët të problemeve të zemrës para menopauzës./pe/

Artikulli paraprak50 vjet më parë u vra Robert Kenedy, ngjarja që ndryshoi historinë e Amerikës
Artikulli tjetër“Emri”, Bejli: SHBA mbështet zgjidhjen e pranueshme për të dyja palët