Ballina Aktualitet Lajme Qytetarët “gozhdojnë” Qeverinë për shkak të shtrenjtimit të naftës

Qytetarët “gozhdojnë” Qeverinë për shkak të shtrenjtimit të naftës

Qytetarët e anketuar nga TVM2 shprehen se rritja e çmimit të naftës është i papërballueshëm për ata, duke pasur parasysh faktin që rrogat mesatare në Maqedoni janë shumë të ulëta.

“Shumë është i shtrejtë, tepër. Nuk është problemi vetëm tek akcizat edhe përkundër kësaj çmimi del të jetë shumë i shtrejt. Kjo ndikon edhe në xhepin e qytetarëve, sidomos për ata që vozisin për çdo ditë d.m.th. në fund të muajit del të jetë një shpenzim i madh…

“Pak po është i shtrenjtë. Ndikon edhe në xhepin e qytetarëve pasi edhe rrogat janë dobët, pra ndikon edhe atë shumë…

“Çmimi i lartë i benzinës paraqet një problem për qytetarët e Maqedonisë. Çmimi i benzinës duhet të jetë më i ulët”, shprehen qytetaret.

Ndërkohë sipas profesorit universitar Afrim Osmani, rritja e çmimeve të derivateve do të rëndoj më shumë në xhepin e qytetarit të thjesht. Ai thekson rritja e çmimit aspak nuk ka për synim që jep efekte në uljen e ndotjes së ambientit.

“Rritja e çmimeve të derivateve të naftës tek ne e prek sado qoftë, nuk mund ti ikim asaj se e prek xhepin e qytetarit edhe atë në shumë aspekte. Pa dyshim se rritja e çmimit të naftës do të ndikoj drejtpërdrejt edhe në uljen e numrit të përdoruesve të automjeteve. Por në përgjithësi nuk është ky qëllimi i ndërmarrjes së kësaj mase, për arsye se jo vetëm kjo qeveri por edhe qeveritë paraprake, nëse i analizojmë veprimet që kanë ndërmarr në luftimin e ndotjes së ambientit kanë qenë jo serioze”, shprehet profesori universitar Afrim Osmani.

Komisionit Rregullator I Energjetikës javën që lamë pas, vendosi që çmimet e benzinës dhe dizelit me pakicë ti shtrenjtoje për dy denarë.

Artikulli paraprakIftari në shkollën e Radovishit: Inspektorati dënon shkollën dhe drejtorin me 2800 euro
Artikulli tjetërPolici shqiptar në njësinë speciale të Maqedonisë: Ejani të na shihni si na degradojnë neve shqiptarëve