Ballina Shëndeti Studimi/ Vetëm 3% e personave e dinë se si duhet të lahen...

Studimi/ Vetëm 3% e personave e dinë se si duhet të lahen duart

Të lash duart nuk është edhe q e thjeshtë, dhe kjo vërtetohet edhe nga rezultatet e një studimi, sipas të cilit vetëm 3 përqind e njerëzve e dinë se si duhet të lahen duart.

Gjetjet e një studimi të bërë nga Departamenti Amerikan të Bujqësisë, ka rezultuar se 97% prej nesh nuk po i lajnë duart siç duhet.

Studimi qeveritar testoi 383 persona në gjashtë kuzhina në Karolinën e Veriut. Më pas u zbulua se për shkak të Lrjes jo korrekte të duarve, gjysma e tyre përhapnin bakteret nga mishi i papërpunuar në doreza frigoriferike.

Pra si duhet të lahen duart?

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve rekomandojnë larjen e duarve me sapun për 20 sekonda, duke kapur shpatullat e duarve, midis gishtërinjve tuaj dhe nën thonj, po ashtu dhe pëllëmbët e duarve.

Pastaj duart të thahen në një peshqir të pastër.

@tn.lajmelokale
@tetovanews