Ballina Lajme Maqedonia e Veriut Kuvend, filloi debati për ndryshimet kushtetuese

Kuvend, filloi debati për ndryshimet kushtetuese

Me 40 minuta vonesë fillon mbledhja e Komisionit për çështje kushtetuese. Prezent shumica e anëtarëve dhe deputetët e VMRO-së. Në sallë edhe kryeministri Zoran Zaev dhe ministri i jashtëm Nikolla Dimitrov. Disa anëtarë përfshi edhe Liljana Poposkën nuk marrin pjesë, por zëvendësohen nga zëvendësit e tyre. Në seancë është i pranishëm edhe kryeministri Zoran Zaev.

Komisioni debaton rreth të vetmes pikë të rendit të ditës, ndryshimeve kushtetuese.

Rendi i ditës u miratua me 9 vota pro dhe 7 kundër, të përmbajtur nuk kishte asnjë anëtarë.

Debati mund të zgjas më së shumti 10 ditë punë.
Lista e deputetëve që janë paraqitur për fjalë për të debatuar rreth ndryshimeve kushtetuese.

Trajko Veljanovski
Sonja Mirakovska
Xhevat Ademi
Fadil Zendeli
Syrija Rashidi
Ilija Dimovski
Zhaklina Peshevska
Nevenka Stamenkovska
Antonio Milloshovski