Ballina Aktualitet Shqipëri Arkivi deklasifikon 48 mijë dosje. Zbardhen sekretet e Enver Hoxhës

Arkivi deklasifikon 48 mijë dosje. Zbardhen sekretet e Enver Hoxhës

Përmes një statusi në profilin zyrtar, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave ka njoftuar të gjithë studiuesit, se ka përfunduar tërësisht procesi masiv i deklasifikimit të dokumenteve që kanë qënë sekret deri më sot, 48 mijë dosje e 600 mijë dokumente sekete.

Kështu, prej ditës së sotme do të mundet të aksesohen lirisht më shumë se 48 mijë dosje dhe 600 mijë dokumente nga viti 1945-1993,nga fondet e Presidiumit të Kuvendit Popullor, Kryeministrisë, fondet personale të Enver Hoxhës dhe Hysni Kapos. Fondet e ish-arkivit të partisë, fondet e ministrive, të Prokurorisë së Përgjithshme, Gjykatës së Lartë dhe të organeve të tjera qendrore.

Për këtë proces kanë punuar gjatë vitit të kaluar një staf prej 8 arkivistëve më të mirë të vendit, siç bën me dije DPA.
Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave siguron edhe njëherë studiuesit se do të gjejnë një shërbim të shpejtë e cilësor në sallën e re të studimit në AQSH.Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave siguron edhe njëherë studiuesit se do të gjejnë një shërbim të shpejtë e cilësor në sallën e re të studimit në AQSH.

Artikulli paraprakCakaj ministër i deleguar, reagon Nishani:Akti më poshtërues ndaj shtetit, tani dilema është…
Artikulli tjetërBerisha nxjerr videon e Ramës dhe bën apel: Ndalohet shikimi për fëmijët e vegjël