Ballina Lajme “Me hajna nuk shkohet në Evropë” – qytetarët pesimist për datën e...

“Me hajna nuk shkohet në Evropë” – qytetarët pesimist për datën e negociatave (VIDEO)

Ndryshe nga zyrtarët e Shkupit që shprehen optimist për marrjen e datës për negociata me BE-në, qytetarët e anketuar nga gazeta Lajm nuk besojnë se vendi mund të nis bisedimet as në tetor. Shumica e të anketuarve besojnë se vendi drejtohet nga politikanë të paaftë dhe të korruptuar ndërsa përmendin edhe krimin në rritje, si pengesë për rrugëtimin e vendit drejt Brukselit. Në videon më poshtë sjellim prononcimet e qytetarëve rreth mundësisë së Maqedonisë së Veriut për hapjen e negociatave për anëtarësim, vendim të cilin BE-ja pritet ta merr më 15 tetor. /Gazeta LAJM