Ballina Jetë & Stil Byrektorja e tetovarit në Slloveni bëhet hit për veprimin e tij në...

Byrektorja e tetovarit në Slloveni bëhet hit për veprimin e tij në media

Byrektorja “Olimpija” e Lublanës, pronë e shqiptarit Jusuf Nurishi me origjinë nga Tetova, kohëve të fundit është përkujdesur që të jetë në ballinë të mediave sllovene. Ajo ekziston që nga viti 1979, fillimisht nga gjyshi Ejup Nurishi dhe është qendër shumë e frekuentuar e banorëve sllovenë, pasi prioritet i saj është që mysafirët t`i shërbejë me bio produkte dhe natyrale, mundësisht pa emulgator.

Nga viti 1994, gjyshi ua lë biznesin familjar nipërve Gadaf dhe Jusuf Nurishi, kur ne te njejtin vit në treg dalin me një risi “pizza burek”, i cili në Kroaci dhe Slloveni bëhet një artikul shumë i preferuar dhe i kërkuar nga konsumatorët. Nga viti 2011, Gadafi shpërngulet në bregdetin kroat, në Medulin, po ashtu trashëgimi nga babai i tyre Nuriman Nurishi, ku vepron me punë sezonale turistike me restorant.

Nga ana tjetër, vëllai Jusufi vazhdon të punojë në Lublanë ku në një konkurrencë të ashpër siç është McDonald`si dhe shumë lokale të tjera të njohura, gjatë dhjetë viteve të fundit, ai është i radhitur në vendin e parë si për nga cilësia e ushqimit, po ashtu edhe nga mikpritja e ngrohtë e pronarit.