Ballina Aktualitet Sociale Halil Kastrati na njeh me “Shtëpinë e të moshuarve” (VIDEO)

Halil Kastrati na njeh me “Shtëpinë e të moshuarve” (VIDEO)

Drejtuesi i Shoqatës Bamirëse “Jetimat e Ballkanit”, Halil Kastrati ka njoftuar se Shtëpia e të Moshuarve është gati, dhe se të moshuarit që tani mund të aplikojnë. Kastrati ka thënë se Shtëpia për të Moshuarit është ndërtuar falë bamirësve.

Gjithashtu, Kastrati përmes një video ka treguar disa nga kushtet që duhet plotësuar të moshuarit, në mënyrë që të pranohen.
“Ju bëj thirrje të moshuarve që kanë nevojë që nga tani mund të aplikojnë. Gjithashtu ata që njohin dikë pa përkujdesje, të ndihmoni dhe të sjellin tek ne”, thotë Kastrati.

Disa nga kushtet e përmendura janë: Të jetë banor i përhershëm i Republikës së Kosovës, të jetë në moshë mbi 55 vjeç, të mos ketë pasardhës.

Po ashtu në njoftim thuhet se nuk pranohen në këtë institucion personat me sëmundje infektive dhe psiqike për shkak të pamundësisë për përkujdesje adekuate.

Po ashtu, Shoqata Bamirësve “Jetimat e Ballkanit”, njofton se të moshuarit duhet të kenë letërnjoftim, certifikatën e lindjes, certifikatën e banimit dhe disa raporte tjera të mjekut dhe atë të Policisë.
Shtëpia e të Moshuarve është ndërtuar në fshatin Gjinoc të Suharekës.

Artikulli paraprakNxënësit do të kthehen në bankat shkollore? Gjysmëvjetori i dytë me prani fizike, nëse … (VIDEO)
Artikulli tjetërKanë ndryshuar kohërat: Hidhini një sy makinës së kryeministrit malazez në ditën e parë të punës