Ballina Shëndeti Mënyrat për të përdorur lëkurat e agrumeve në dobi të bukurisë

Mënyrat për të përdorur lëkurat e agrumeve në dobi të bukurisë

Lëkurat e agrumeve janë të parat që përfundojnë në koshin e plehrave ku hamë një nga këto fruta të mrekullueshme.

Megjithatë, këto lëkura mund të përdoren në shumë mënyra disa prej të cilave janë vërtet gjeniale.

Më poshtë do të zbuloni se sa të rëndësishme janë ato për bukurinë dhe shëndetin nga mënyra se si përdoren:

Vitamina C

Vitaminën C mund ta merrni në formën e pluhurit thjesht duke bluar disa lloje të lëkurave të thata të agrumeve.

Zbardhja e lëkurës

Acidet e limonëve i japin këtyre agrumeve aftësinë zbardhuese të lëkurës.

Më lëkurat mund të provoni edhe solucione për heqjen e lëkurave të vdekura.

Zbardhja e thonjve

Lëkurat e limonit mund t’i përdorni për të fërkuar thonjtë dhe për t’i zbardhur ato. l.k/abcnews.al