Ballina Aktualitet MPB: Hapini sytë kur shisni automjete, gëlojnë M A SH T R...

MPB: Hapini sytë kur shisni automjete, gëlojnë M A SH T R U E S I T!

Janë shtuar veprat p e n a l e – mashtrimet gjatë shitblerjes së automjeteve në territorin e Maqedonisë së Veriut.

Për këtë arsye, MPB apelon që qytetarët të jenë shumë të kujdesshëm dhe të mos bëjnë marrëveshje për shitje të automjett, para se të marrin shumën e parave për të cilën janë dakorduar.

Arsyeja është se janë përhapur disa m a sh t r u e s,  të cilët lidhin marrëveshje noteri duke mos i dhënë paratë, ndërsa më pas arsyetohen me d ë sh m i të pavërteta dhe të pasakta për shtyerje të pagesës. Më pas, m a sh t r u e s i t shkëputin dhe humbin çdo kontakt me të dëmtuarit, duke përfituar në mënyrë të p a l i gj sh m e.

MPB njofton se po ndërmerren masat për zbardhje të rasteve të tilla të përhapura gjatë kohës së fundit.