Ballina Retro Zbulohet mumia 2.000 vjeçare në Egjipt, burrit të V A RR O...

Zbulohet mumia 2.000 vjeçare në Egjipt, burrit të V A RR O S U R i ishte vendosur gjuha e floririt (FOTO)

Arkeologët kanë gërmuar në një zonë të lashtë të Egjiptit ndryshe e njohur si Taposiris Magna, ku janë zbuluar 16  v a rr e, e një prej tyre kishte një  m u m i e  që kishte gjuhën nga floriri.

Sipas ekspertëve besohet se gjuha i ishte  p r e r ë  burrit dhe më pas i ishte zëvendësuar me një objekt tjetër të larë në flori, duke besuar se në këtë mënyrë do të mund të flet në një botë tjetër, transmeton Telegrafi.

Bëhet fjalë për një  m u m i e  mbi 2.000 vjeçare që gjendet në një zonë malore. E procesi i hapjes së  v a rr e v e  është kryer nga ekspertët e Universitetit të Santo Domingo, që prej dekadash kanë punuar e studiuar në këtë rajon.

Ata më parë kishin gjetur disa monedhe brenda tempullit të Taposirir Magna, të ngjitura në fytyrën e mbretëreshës Cleopatra VII. /Telegrafi/