Ballina Shëndeti Kjo gjendje e panjohur rrezikon shëndetin e të gjithë punonjësve të zyrës

Kjo gjendje e panjohur rrezikon shëndetin e të gjithë punonjësve të zyrës

Disa njerëz mendojnë se puna në zyrë është më pak e vështira ose e dëmshme nga të gjitha, por mjekët në të vërtetë thonë të kundërtën.

Tendinopatia gluteus medius, e njohur zakonisht si sindroma e të pasmëve të vdekura, është një rrezik për njerëzit që ulen për orë të gjata. Kjo rezulton në muskujt gluteus që harrojnë se duhet të punojnë dhe atrofizohen, duke shpërndarë ngarkesën e punës midis pjesëve të tjera të trupit.

Toni i muskujve zvogëlohet dhe dhimbjet fillojnë në bel, gjunjë dhe legen. Trupi i njeriut është një sistem kompleks që vuan në tërësi nëse një pjesë e tij prishet. Muskujt gluteus shërbejnë si mbrojtës gjatë lëvizjes dhe nëse dobësohen, ngarkesa shpërndahet në mënyrë të pabarabartë, gjë që mund të çojë në dëmtime serioze.

Për të zbuluar nëse keni shenja të kësaj sëmundjeje, bëni një provë të thjeshtë. Çohu dhe ngre një këmbë. Nëse kofsha e asaj këmbe bie, muskujt tuaj gluteus janë dobësuar.

Njerëzit që bëjnë një mënyrë jetese kryesisht të ulur duhet të ndjekin këto rekomandime:

-Ngrihuni rregullisht nga karrigia juaj dhe qëndroni pak në këmbë;

-Ngjisni e zbresin shkallët për të paktën nja dy kate;

-Bëni ushtrime që aktivizojnë muskujt gluteus, siç janë mbledhjet ose shtrirjet e këmbëve;

-Bëni një qëndrim gaforre për të përforcuar muskujt gluteus;

-Në mënyrë alternative ngrini dhe ulni këmbët nën tavolinë;

-Blini një top palestre dhe uluni në të në vend të karriges (të paktën në shtëpi).

Artikulli paraprakANALIZA: Katër leksione nga një vit pandemik i dhimbshëm
Artikulli tjetërFranca mbyll shkollat, Macron: Situata është delikate