Ballina Aktualitet S.W.A.T- i amerikan trajnon policinë e Tetovës

S.W.A.T- i amerikan trajnon policinë e Tetovës

Në Tetovë është mbajtur trajnimi në kuadër të të cilit instruktori në Njësinë për trajnim dhe përgatitje të zyrtarëve policorë, gjatë aksioneve speciale të intervenimit në S.W.A.T., Uliks Gjonaj, praktikisht i trajnoi policët nga Tetova dhe Gostivari.

Njësiti për sigurimin e personave dhe objekteve, Njësiti për dislokim të shpejtë dhe Njësia speciale për trajnim dhe mbështetje për trajtimin e intervenimeve speciale, nga Policia e Tetovës dhe Gostivarit, sic njofton KlanM, u trajnuan me metoda amerikane nga instruktori amerikan me prejardhje shqiptare Uliks Gjonaj.

“Është një program shumë modern, është një program I ri që përdoret tek policia amerikane ku janë të kombinuara dy sisteme – ai amerikan dhe izraelit, për t`I dhënë një rritje profesionale policisë këtu”, thotë instruktori amerikan, Uliks Gjonaj.

Falë bashkëpunimit ndërshtetëror, Uliksi, thotë se ky trajnim është vetëm fillimi. Planifikohen edhe trajnime tjera më të avancuara.

‘Ky është vetëm fillimi, më ka ftuar Maqedonia e Veriut e falënderoj shumë, nuk do të ndalemi do të kemi trajnime më të avancuara dhe më të gjata, që edhe policia e RMV-së të ketë një program të përbashkët me policinë amerikane”, tha instruktori Gjonaj.

Gjatë trajnimit, punonjësit e policisë patën mundësinë të praktikojnë në mënyrë praktike taktikat më moderne dhe më efektive në trajtimin e detyrave të veçanta dhe të rrezikshme me operacione dhe procedura mbrojtëse, konkretisht: arrestimi, heqja e lirisë, bastisja, mbrojtja, vetëmbrojtja dhe procedura të tjera të ndërhyrjes.

@tn.lajmelokale
@tetovanews