Ballina Kultura Dossier VIDEO: Si u pushkatua gjyshi i ministres Belinda Balluku

VIDEO: Si u pushkatua gjyshi i ministres Belinda Balluku

Beqir Balluku u lind më 14 shkurt 1917, në Tiranë. U përfshi në lëvizjen komuniste qysh gjatë kohës që kryente shërbimin ushtarak në Tiranë në vitet 1940‑1942.

Në vitin 1952, si u emërua nga Enver Hoxha ministër i Mbrojtjes. Një vit më pas mori gradën “Gjeneral Kolonel”.

Por në korrik të vitit 1974 u akuzua si organizues i veprimtarisë puçiste ushtarake.

U dënua me vdekje dhe u pushkatua më 5 nëntor 1975.

Emri i tij është përmendur shpesh gjatë replikave politike mes qeverisë dhe opozitës së sotme, pasi Balluku është gjyshi i ministres Belinda Balluku.

Shihni më poshtë editorialin e përgatitur nga DITA.

@tn.lajmelokale
@tetovanews